5 mar. 2014

Primarul orașului Babadag, despre ruperea USL și viitorul proiectelor administrației publice

EDILUL GEORGIAN CARAMAN ESTE ȘI PREȘEDINTELE ORGANIZAȚIEI LOCALE A PNL

     Evenimentele petrecute în ultimul timp pe câmpul de luptă al politicii naționale finalizate prin
ruperea alianței de guvernământ, încercarea nereușită de scindare a Partidului Național Liberal, sunt subiecte care au captat toată atenția presei locale și centrale și au ținut primele pagini ale ziarelor și prim-planurile televiziunilor.
     Având în vedere contextul mediatic și controversele din planul politico-administrativ, am realizat un interviu cu primarul liberal al orașului Babadag, Georgian Caraman. Este lesne de înțeles, prin prisma funcției de președinte al organizației locale PNL, că edilul a trebuit să răspundă, în primul rând, la întrebări care vizau tocmai cele enunțate mai sus și, mai apoi, la cele legate de proiectele locale pentru anul 2014. Lăsăm la o parte prezentarea standard a unui interviu și îi acordăm spațiului libertatea prezentărilor directe și exclusive ce aparțin atât președintelui de organizație locale a PNL și, totodată, primarului orașului Babadag.

  „Nu înțeleg acțiunea domnului Tăriceanu. Nu putem să ne luăm jucăriile și să plecăm”  

     ,,Știu că mă veți întreba care este poziția noastră față de ruperea USL. Prin statut și pe principiul democratic al hotărârii luate de majoritate nu avem decât să respectăm decizia Delegației Permanente. Atât! De aceea nu pot să fiu de acord cu mișcări secesioniste în cadrul partidului, chiar nu înțeleg acțiunea domnului Tăriceanu, nu putem să ne luăm jucăriile și să plecăm dacă nu ne convine o hotărâre luată de majoritate prin vot! Însă, și vreau să fiu înțeles bine, la nivel local, de oraș și județ, situația stă puțin altfel. Adică, de exemplu, în Consiliul Local conlucrăm benefic cu reprezentanții tuturor partidelor politice care au câștigat locuri. De fapt, poate că e impropriu spus reprezentanți ai partidelor, sunt până la urmă cetățeni ai aceluiași oraș, cu aceleași probleme. Dacă dăm la o parte interesele de ordin personal, soluționarea lor nu poate fi făcută în mai multe feluri care să dea naștere la scindări, scandaluri. Ce să fac acum? Să distrug o colaborare excelentă doar ca să res-pect ad litteram o hotărâre? Apreciez că domnul președinte Antonescu ne lasă libertatea de a colabora cu reprezentanții altor partide, aici, în teritoriu, indiferent de evoluția evenimentelor de la centru”, a precizat Georgian Caraman.

  „Horia Teodorescu a demonstrat că se preocupă de problemele tuturor localităților, indiferent de culoarea politică”  

     „E normal, cum să eliminăm colaborarea extrem de bună pe care o avem cu Consiliul Județean, cu domnul Președinte Teodorescu? Ce dacă e de la PSD? A demonstrat că este liderul unui județ, că se preocupă de problemele tuturor locuitorilor. Săptămâna trecută am semnat un parteneriat pentru cofinanțarea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare de pe străzile Măcin, Nucilor, Valea Teilor și celelalte 7 din proiectul început de 12 străzi de anul trecut, construirea unei stații de repompare și reabi-litarea completă a acestor străzi. Să vin acum și să spun că eu nu mai colaborez cu..., ar însemna să condamn acest oraș să se întoarcă în timp, în perioada când nu se făcea nimic... Despre politică..., nu am ce să mai spun, eu nu am gânduri de mărire, scopul meu este doar acest oraș cu problemele sale, nerezolvate de atâta timp. Că pot face asta și că o fac bine decide doar cetățeanul care îmi va acorda votul său”, a mai adăugat primarul orașului Babadag.

  „Rețeaua de apă, sistemul de canalizare, reabilitarea străzilor, Centrul Cultural,
Centrul de Informare Turistică și blocurile ANL sunt doar câteva dintre proiectele Primăriei Babadag”  

     „Cât privește partea cu lucrările pe care le avem în plan în cursul acestui an, pe lângă cele anunțate, avem altele care vor începe, proiecte pe fonduri europene sau prin parteneriat cu diferite organizații internaționale. Trecem aici reabi-litarea Centrului Cultural cu lucrări de aproape 4 milioane de lei noi, realizarea unui Centru de Informare Turistică chiar în zona centrală, lucrare complet nouă, de la zero, precum și construirea unui Centru Multifuncțional în cartierul Bendea pentru cetățenii de etnie romă. Suntem în stadiu avansat cu realizarea proiectului privind construirea prin A.N.L. a unui număr de 60 de apartamente și 4 garsoniere, prefer să discut despre acest subiect doar în momentul când va deveni certitudine. Asta e...”, a conchis președintele PNL Babadag și primarul orașului.
Îl lăsăm pe domnul primar cu treburile sale și plecăm cu părerea că acolo unde nu există o majoritate zdrobitoare calată pe interese personale sau de grup, oamenii încep să treacă peste divergențele de la ,,centru” și să lucreze împreună. Însă impresia că România are prea mulți politicieni și prea puțini oameni de STAT, rămâne.

Viorel Crețu
redactia@info-sud-est.ro