19 mar. 2014

Primarul din Lipnița, despre ridicarea lui Constantinescu de procurori: „DNA mi-a cerut date despre toate drumurile din localitate”

foto: www.cugetliber.ro
      Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, a fost ridicat de la domiciliul său și dus la București, pentru audieri, de procurorii DNA. Procurorii au efectuat percheziții la domiciliul președintelui CJC, la sediul CJ, dar și la sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri. Se pare că, printre altele, ar exista nereguli  și în legătură cu proiectul finanțat cu bani europeni care vizează drumurile Dobromir-Vama Bulgaria și Lipnița-Vama Bulgaria, la care CJC a asigurat cofinanțarea. Contactați telefonic, primarii celor două localități ne-au declarat:

Eugen Iliescu, primarul comunei Dobromir: „Pe vremea fostului primar s-au făcut și licitațiile, s-a ales și proiectantul, și consultantul. Eu când am venit, proiectul era deja în derulare. Eu am colaborat cu Nicușor Constantinescu și Consiliul Județean doar pentru a-l finaliza”.

Florin Georgel Onescu, primarul comunei Lipnița: „Nu mi-a spus nimeni  absolut nimic. Acum am aflat, de la dumneavoastră. Habar nu aveam. Nu îmi dau seama de ce l-au dus la București. La noi totul este foarte transparent și foarte clar. Licitația a fost transparentă. Ministerul Dezvoltării a supervizat derularea proiectului. Într-adevăr, CJC a plătit cofinanțarea, dar eu nu știu ce să fie în neregulă? Nu înțeleg ce ar putea fi în neregulă din moment ce a fost transaprență totală! Am primit acum o săptămâna o scrisoare de la DNA prin care se cereau multe date despre toate drumurile din localitate. Dar, repet, nu înțeleg ce să fie în neregulă, iar eu sunt foarte liniștit pentru că finanțările au fost făcute în baza hotărârilor de consiliu local și județean, totul a fost supervizat  de alte instituții, deci chiar nu înțeleg”.