17 mar. 2014

GRANITUL, LIKE A ROCK!


     Sfârșitul turului de campionat găsea echipa din Babadag pe prima poziție a clasamentului echipelor de fotbal ale județului Tulcea. După șapte ani  petrecuți pe la mijlocul clasamentului, odată cu atenția și implicarea primarului jucător (la propriu!) Georgian Caraman, ajutat de sponsori, Granitul cocheta, din nou, cu vârful clasamentului. Și pentru că ambiția și putința fac casă bună de această dată, pauza competițională s-a concretizat, după părerea celor din domeniu, cu o întărire considerabilă a lotului de jucători.
     24 de jucători vor reprezenta culorile alb-albastre ale Granitului în returul campionatului care începe pe 15 martie. Față de lotul de la terminarea turului, sub comanda directorului tehnic Guliu și a antrenorului Pantelie, au mai sosit Dogaru și Șuta de la CFR Constanța, Șicu, Posteucă și Banioti de la Callatis Mangalia, Oprea de la C.S. Eforie și Șișu și Crecan de la Razelm Jurilovca. Noii jucători acoperă toate compartimentele echipei astfel că la această oră Granitul are deja o benefică concurență pe posturi. Lotul reunit a participat la o săptămână de cantonament de integrare și creare de relații de joc. Două amicale cu Rapid Ovidiu, două antrenamente zilnice plus trasee prin pădurea Babadag, iată jaloanele care au marcat perioada premergătoare startului competițional. Declarațiile președintelui Bănică spun despre o normală accedere în eșalonul al treilea al fotbalului autohton precum și un parcurs cât mai lung în Cupa României. Deși din campionat s-au retras două echipe (Somova și Jurilovca) iar consistența lotului i-ar da dreptul echipei din Babadag să aspire deja la titlul de campioană a județului, treaba e departe de a fi lămurită. Proiectul pornit în municipiu la inițiativa președintelui Consiliului Județean Horia Teodorescu, sub denumirea de Delta Dobrogea poate da dureri de cap băbăienilor mai ales că titlul se va decide în play-off, acolo unde vor participa primele patru clasate la finalul ediției. Mai mult, campioana județului va participa alături de campioanele altor trei județe, la turneul care va decide echipa ce va promova în liga a treia. Așadar, drumul nu e deloc scurt și nici ușor dacă vorbim de primul țel și cel mai important. Cât privește Cupa României, după terminarea ediției de campionat, Granitul va disputa semifinala județeană a ediției 2014-2015 în compania Luceafărului din Slava Cercheză. Peste tot și toate de remarcat un alt aspect. Cu proiecte comune și cu sprijinul Consiliului Județean echipa de juniori a Granitului a beneficiat de alocarea unui set complet de echipament de joc și antrenament.
,,Țin să mulțumesc tuturor sponsorilor care sunt alături de echipă și care au făcut tot ce era necesar pentru realizarea acestui cantonament, domnului Liviu Urlich, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, domnului Sandu Robi și întregului personal de la Cabană, domnilor Timiș și Zăbavă pentru implicare, domnuluiTănase de la Ocolul Silvic, doamnei Vali Călin de la ,,MINIFARM” pentru medicamente și susținătoare de efort și domnului Daniel Parmac pentru alimentația jucătorilor, de asemeni domnului președinte Teodorescu pentru ajutorul firesc și imparțial acordat. Vreau să menționez încă o dată că echipa noastră nu beneficiază de nici o susținere financiară din partea primăriei, că totul se face numai prin sponsorizare și multă ambiție. De fapt investiții au fost doar în modernizarea și dezvoltarea bazei sportive.”, ne-a declarat primarul – jucător al Babadagului, Georgian Caraman.

Viorel Crețu
redactia@info-sud-est.ro