24 feb. 2014

Primari constănțeni, premiați pentru excelență în administrație. Iată despre cine este vorba!     În cadrul întâlnirii generale a Asociației Comunelor din România, din a doua jumătate a lunii februarie, mai mulți primari au primit diplome, premii și distincții pentru activitățile deosebite desfășurate în administrația publică.
     Printre aceștia s-au numărat și câțiva primari constănțeni care au primit cu bucurie și, în același timp cu modestie, premiile simbolice obținute. Doi dintre aceștia sunt Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina, și Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea. Ambii au declarat că premiile nu le aparțin lor, ci comunităților pe care le reprezintă.

  Gheorghe Frigioi, primar de patru stele  

     Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, este în fruntea administrației publice locale de patru mandate. Acesta a fost și motivul pentru care Asociația Comunelor din România l-a desemnat ca fiind „primar de patru stele”. Cu modestia care îl caracterizează, primarul din Crucea ne-a declarat: „Premiul nu îmi aparține mie, iar meritele nu sunt ale mele. Sunt ale întregii echipe din primărie, alături de care încercăm zi de zi să ne ducem la îndeplinire obligațiile pe care le avem față de comunitatea noastră. Localnicii din Crucea sunt cei cărora trebuie să le mulțumesc pentru că mi-au acordat încrederea de fiecare dată și datorită lor sunt primar de patru stele. Pentru că, în fapt, localnicii din Crucea sunt localnici de patru stele. Eu nu sunt decât reprezentantul lor. Și sper ca în curând, atât comuna noastră, cât și noi să devenim cu brio de cinci stele”, a declarat Gheorghe Frigioi.

  Gabriela Iacobici a primit ordinul de merit „Corneliu Leu”  

      Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina, este unul dintre primarii premiați pentru dinamismul de care a dat dovadă în derularea activităților socio-culturale. Astfel, primarul a primit o diplomă de excelență și ordinul de merit „Corneliu Leu” prin care i-au fost recunoscute eforturile făcute în consolidarea relațiilor româno-moldovene, prin înfrățirea localității constănțene cu o localitate din Republica Moldova, dar și pentru faptul că a militat pentru înființarea Zilei Limbii Române, a cărei prime ediții s-a desfășurat în anul 2013. „Funcția de primar nu e compatibilă cu zilele liniștite și cu relaxarea. Cine spune că în primărie curge lapte și miere și că e ușor să fii primar înseamnă că fie nu își dă interesul cu adevărat, fie habar n-are ce implică lucrul ăsta. Dar eu nu mă plâng, deși nu îmi este ușor, pentru că îmi iubesc comuna și oamenii din comună, și iubesc ceea ce fac. Nu pot să stau aici și să nu mă implic în orice fel de proiect ar aduce investiții, ar moderniza sau ar scoate din anonimat localitatea Grădina. Iar acest premiu pe care l-am primit îl dedic oamenilor din localitatea mea pentru că este al lor, nu al meu. Datorită lor sunt primar și nu există zi în care să nu mă strofoc să găsesc soluții prin care să îmbunătățesc nivelul de trai din comuna noastră și să aduc investiții în localitate”, ne-a declarat Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro