24 feb. 2014

Bugetul Primăriei Năvodari a crescut semnificativ. Cum vor fi investiți banii?


     Bugetul Primăriei Năvodari a crescut semnificativ în 2014, comparativ cu anul trecut. Administrația locală speră că astfel va reuși să fina-lizeze, în cel mai scurt timp, toate proiectele demarate.
     Bugetul pentru anul acesta a fost votat în cadrul ședinței de Consiliu Local de luni. „Am fundamentat un buget de venituri și cheltuieli, asta înseamnă inclusiv instituțiile subordonate, în valoare de 177.943 lei”, a declarat Margareta Mitran,  director economic.
   

  „Sunt multe proiecte pe care le vom finaliza anul acesta”  

     „Suma mă mulțumește mai ales că sunt proiecte pe care le vom finaliza în acest an. Am trecut atât la venituri cât și la cheltuieli întreaga sumă din proiect. Suntem aici pentru a finaliza proiecte pentru 2014”, a spus Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

  Stadion la standarde UEFA și încurajarea performanței școlare  

       Pentru că autorităţile din Năvodari investesc în proiecte importante, dar și în oameni, Consiliul local vine în sprijinul performanţei intelectuale şi sportive. Echipa de fotbal Săgeata Năvodari va dispune de un stadion dotat conform cerinţelor UEFA.
     „Trebuie să aducem stadionul la un minim de încadrare la categoria a III-a UEFA. Pentru aceasta am stabilit sume pentru derularea proiectului” a afirmat Florin Chelaru, viceprimar Năvodari. În acelaşi timp, o elevă eminentă care studiază în Anglia și reprezintă România peste hotare va fi ajutată de autorităţi să îşi achite o parte din taxa de şcolarizare. „Este vorba de o tânără care studiază în Anglia. Ea ar avea nevoie de un ajutor din partea Consiliului Local, de vreo 3.000 de lire, suma pe care consilierii au aprobat-o”, a adăugat Florin Chelaru, viceprimar Năvodari. În acest an, oraşul Năvodari va adera la Asociaţia Naţională a Staţiunilor Turistice din România, în vederea dezvoltării şi promovării turismului local.

Ce proiecte au mai aprobat consilierii la ultima ședință?

     În cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului Local Năvodari, echipa primarului Nicolae Matei a supus votului proiecte precum: înlesnirea impozitelor și ta-xelor locale datorate bugetului local de către persoanele fizice în conformitate cu legea 571/2003, vânzarea unui teren (cu licitație publică) și a unui alt teren, prin negociere directă, prelungirea unor contracte de concesiune, înscrierea orașului Năvodari ca membru în Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură, creșterea alocației zilnice de hrană pentru Creșa nr. 20, aprobarea aderării unor unități administrativ-teritoriale la ADI Apă-Canal Constanța, acordarea unor ajutoare financiare, reglementarea transportului local prin curse regulate speciale și modificarea organigramei și statului de funcții ale aparatului de specialitate al primarului.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro