20 feb. 2014

AVERILE ȘI INTERESELE NECUNOSCUTE ALE CONSILIERILOR MUNICIPALI DIN CONSTANTA

Miliardarii anonimi, săracii faimoși și fascinația profesorilor universitari pentru Partidul Social Democrat


  Conform declarației de avere,  
  viceprimarii Constanței sunt cei mai săraci membri ai Consiliului Municipal  

Decebal Făgădău (PSD) are doar un apartament de 65 mp, 
un credit scadent în 2026 și un salariu de viceprimar


foto: www.observator.ro
     Viceprimarul Constanței este cât se poate de modest, n-are bani puși deoparte, n-are case de vacanță și se mulțumește doar cu un apartament de 65 mp. De asemenea, consilierul PSD nu are mașini pe numele lui, nici terenuri. Consilierul social-democrat a vândut, în 2012, un teren în valoare de 50.000 de euro și are un credit de 38.000 de franci elvețieni, scadent în 2026. Pentru funcția de viceprimar, Făgădău primește 37.840 RON/anual. Este membru în ADI Dobrogea, ADI Apă Canal, membru în mai multe consilii de administrație ale unor instituții de învățământ din Constanța, ca reprezentant al Consiliului Local. Este președintele Organizației Municipale PSD Constanța, vicepreședinte al OJ PSD Constanța și membru în Consiliul Național al PSD.

Gabriel Stan (PSD) ține la saltea 100.000 de RON, dar nu a reușit să-și cumpere nici măcar o mașină. Se bucură în schimb de moștenirile soției sale!

foto: www.cugetliber.ro
     Deține 35% dintr-un teren intravilan de 400 mp în Constanța, moștenit de soția sa, precum și 35% dintr-un spațiu comercial de 135 mp și un apartament de 80 mp, moștenite, de asemenea, de Mihaela Stan. Deși îl putem admira mai mereu la volanul unor mașini luxoase, viceprimarul Constanței nu deține nici un autoturism, dar are în schimb bijuterii în valoare de 10.000 de euro și o colecție numismatică, moștenită, în va-loare de 100.000 de euro. Gabriel Stan ține la saltea suma cash de 100.000 RON.
     La capitolul datorii, Stan are patru credite scadente în 2016 și 2018 însumând 46.000 de euro. Singurul venit în anul 2012 a fost suma de 37.840 RON de la Primăria Constanța. Declarația de interese a viceprimarului Stan ne arată că este acționar și asociat la firma SC BILSII ACTIV SRL, membru fondator al Asociației Fair Play, membru fondator și vicepreședinte al consiliului director al Asociației Sportive Futsal Municipal Constanța, președinte al Asociației „Clubul Sportiv Școala de Fotbal Farul Constanța 2010“, dar și vicepreședinte al Organizațiilor Municipală și Județeană a PSD Constanța.

  Virgil Lixandru a intrat în politică având o avere impresionantă: Peste 200 ha de teren, 5  apartamente, o casă de vacanță, 1,3 milioane de euro împrumutați către terți și afaceri prospere.   E de apreciat totuși, având în vedere că unii clădesc astfel de imperii pe parcursul unei întregi  cariere în politică!  

Virgil Lixandru (PNL)

foto: www.cugetliber.ro
     Consilierul local din partea PNL poate fi denumit un adevărat moșier. Acesta este deținătorul a 15 loturi de teren în comuna Cobadin, comuna Chilia Veche din județul Tulcea, comuna Mereni, comuna Corbu și Municipiul Constanța. Astfel, Lixandru are 217 ha de teren agricol, 3318 mp teren intravilan și 550 mp teren extravilan. 
     Și secțiunea „clădiri“ este una impresionantă, consilierul Lixandru având 5 apartamente, o casă de vacanță și două spații comerciale. Dacă însumăm suprafața tuturor clădirilor, Lixandru deține 1723 mp. Consilierul PNL mai are un Mitsubishi și o stație de beton fixă Ocmer Multimix.
Nici la capitolul bijuterii Lixandru nu stă rău, acesta având două ceasuri Breitling, de 5000 de euro, respectiv 6000 de euro, un ceas JWC de 7000 de euro, un ceas Rolex de 12.000 de euro și bijuterii de 20.000 de euro. 
     Are în bancă conturi în valoare de 115.300 de euro, 41.991 RON și și 100 dolari.
     A împrumutat SC EURO VIAL LIGHTING SRL cu suma de 1.351.264 RON, SC EURO VIAL HOLDING SRL cu suma de 157.110 RON, SC CASY PROD SRL cu suma de 214.762 RON, SC CLUB DE VACANCES SRL cu suma de 55.678 RON, SC AGERTRANS SRL cu suma de 1.444.033 RON, SC EURO VIAL WOOD SRL cu suma de 52.800 RON și 524.000 de euro către persoane fizice. În total, Lixandru a împrumutat aproximativ 1,3 milioane euro.
     A avut o datorie de 120.000 euro, scadentă în 2013.
     La categoria venituri, Lixandru a câștigat 65.291 RON ca salariat la SC Euro Vial Lighting SRL, 944.759 RON în calitate de  colaborator al SC WESTWIND WS TUZLA Constanța, 70.226 RON din dividende de la SC G.K SYSTEM SRL Constanța, 3.541 RON din indemnizația de consilier local.
Lixandru este asociat unic la SC EURO VIAL LIGHTING SRL și deține peste 90% din acțiunile SC EURO VIAL HOLDING SRL, SC CASY PROD SRL, SC CLUB DE VACANCES SRL, SC AGERTRANS SRL și SC G.K. SYSTEM SRL. Valoarea totală a părților sociale din aceste firme se ridică la peste 1 milion de RON.
     Declarația de interese menționează faptul că firma deținută de Lixandru, SC EURO VIAL LIGHTING SRL a derulat contracte cu Consiliul Local Valu lui Traian, Consiliul Local Cogealac, ICMET Craiova, Consiliul Local Cumpăna, ENEL Distribuție Dobrogea, ENEL Distribuție Muntenia, Administrația Porturilor Maritime Constanța (contracte în valoare de 341.000 de RON), OIL Terminal, Administrația Bazinală de Apă „Dobrogea-Litoral“.

  Consilierul UNPR are o avere frumușică, a împrumutat aproximativ 700.000 de euro,
  dar datoriile sale sunt copleșitoare: Aproape 2,7 milioane de euro!  


Vasile Roșu (UNPR)

foto: www.ziuaconstanta.ro
     Consilierul UNPR se întrece în avere cu liberalul Virgil Lixandru pentru titlul de cel mai bogat consilier municipal din Constanța. Diferența dintre cei doi este reprezentată de datorii: liberalul are de recuperat, iar uneperistul are de achitat. Acesta se poate lăuda cu mai multe terenuri intravilane și extravilane. Astfel, Vasile Roșu deține 6.780 de mp teren intravilan în Constanța și peste 4 ha de teren extravilan în Constanța, Costinești și Agigea. Pe lângă terenuri, mai deține un spațiu comercial de 884 mp, un apartament de 75 mp, bijuterii în valoare de 2.500 euro, icoane în valoare de 1.500 euro, tablouri de 11.000 euro, 55.000 RON cash și 25.000 euro cash.
     A împrumutat în nume personal nici mai mult, nici mai puțin de 1,28 milioane de RON și 535.000 euro. Firmele împrumutate de Roșu sunt: SC ROVAS CONSULTING SRL, SC DEVELOPMENT ECONOMIC GROUP SRL, SC MULTISERVICE PREMIUM SRL, SC PROMOTION REAL SRL, SC STARTING BASIS SRL, SC ROVAS DIVERTISMENT, SC ROVAS PROFESIONAL SRL. Deși a dat foarte mulți bani împrumut, declarația de avere a lui Vasile Roșu iese în evidență prin datoriile pe care acesta le are la bănci. Acesta are 4 credite bancare la BCR, contractate toate în anul 2010 și scadente în anul 2013, în valoare totală de peste 10 milioane de RON, echivalentul a aproximativ 2,3 milioane de euro. Pe lângă acestea, Vasile Roșu a mai împrumutat de la Nicoleta Roșu 42.000 RON și 100.000 euro, de la Iamandii Cătălin (pe care îl împrumutase cu 300.000 euro) suma de 90.000 euro și mai are un credit bancar, la altă bancă, de 600.000 RON. În total, Roșu are de restituit aproape 2,7 milioane de euro!!!
     În ceea ce privește veniturile, Vasile Roșu a câștigat 6.036 RON ca director general la SC ROVAS CONSULTING SRL Constanța, 3.150 RON din indemniazația de consilier local. La aceste venituri se mai adaugă suma de 21.353 RON din chiria pe imobil de la SC ROMPETROL RAFINĂRIE SA Năvodari. 
     Declarația de interese a lui Vasile Roșu este la fel de bogată ca și cea de avere, consilierul local fiind asociat și administrator a nici mai mult, nici mai puțin de 11 societăți comerciale. Numele cel mai sonor este SC ROVAS CONSULTING SRL Constanța, unde Vasile Roșu deține acțiuni în valoare de 90.500 RON. Vasile Roșu face parte din Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza“.


FASCINAȚIA PROFESORILOR UNIVERSITARI PENTRU PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

  Averea și interesele oamenilor
  care se împart între studenți și ședințele de Consiliu Local  

     Consilierii municipali care sunt și cadre universitare la „Ovidius“ (Mărioara Cojoc, Valentin Ciorbea și Răducu Popescu) au frâiele Comisiei pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială, iar George Papari este membru în Comisia pentru admnistrație publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului. 
Nu putem să nu remarcăm fascinația profesorilor universitari pentru PSD, la fel cum nu putem să nu remarcăm nici fascinația unora dintre studenții acestora pentru același partid. 

Mărioara Cojoc (PSD)

foto: www.ziuaconstanta.ro
Fostul prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice de la „Ovidius“ a pierdut la mustață alegerile parlamentare din 2008 (din partea PSD), dar Mărioara Cojoc s-a reorientat repede și a câștigat un loc de consilier municipal pe listele PSD.
     Mărioara Cojoc este cadru didactic la Facultatea de Istorie și Științe Politice de la „Ovidius”. Pentru cursurile ținute a primit, în 2012, 22.370 RON/an, iar din funcția de consilier a primit 4.168 RON/an. În 2012, consilierul PSD a deținut o funcție de conducere, dar nu la Universitatea „Ovidius”, ci la Universitatea (privată) „Titu Maiorescu” din București, care i-a fost remunerată cu 6.306 RON. Tot la capitolul venituri, trebuie să trecem în revistă și suma de 12.270 RON pentru funcția de „expert pe termen scurt” la Școala Națională de Științe Politice și Administrative. În afară de prestațiile în calitate de conf.univ.dr., Mărioara Cojoc a mai derulat și alte activități, de data aceasta pentru SC SOTI CABLE TV NEPTUN 16% SRL. Nu știm exact des-pre ce este vorba, știm doar că suma primită este derizorie comparativ cu potențialul financiar al imperiului Soti Cable TV: doar 357 RON. În 2006, pe vremea când foștii soți Cojoc, pe lângă echipa profesională (Marian Cojoc era decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, iar Mărioara Cojoc era lector), formau și o familie, au cumpărat o casă cu o suprafață de 122 mp. Din păcate, cei doi au divorțat însă, imediat după ce Marian Cojoc fusese numit prorector, iar Mărioara Cojoc fusese numită prodecan. De fostul soț o mai leagă totuși multe: Consilierul PSD are în proprietate un Suzuki Jimny și este cosemnatara a două cre-dite piperate ale cărui titular este fostul soț (79.591 euro și 35.000 euro, scadente în 2030). Pe lângă aceste două credite, Mărioara Cojoc a mai împrumutat bani de două ori de la bancă, iar scadențele, de această dată, vin în 2017 (16.119 RON) și în 2033 (24.000 euro). Consilierul local mai este membru de sindicat la „Ovidius” și are nenumărate funcții în PSD. Dar banii, funcțiile sau datoriile nu mai contează, atunci când ești un om altruist, devotat principiilor și valorilor morale, așa cum Mărioara Cojoc pare a fi din statutul de membru fondator al Asociației „Femeia schimbă lumea”! 

Valentin Ciorbea (PSD)

foto: www.cugetliber.ro
Cadru militar în rezervă și conducător de doctorate la Facultatea de Istorie și Științe Politice („Ovidius“), Valentin Ciorbea, aflat la sfârșitul carierei universitare, s-a „înrolat“ în echipa de consilieri municipiali ai PSD, începându-și astfel cariera în segmentul politico-administrativ. 
     Și Valentin Ciorbea este profesor de istorie în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța și primește 22.381 RON/an, iar pentru funcția de consilier primește 4.718 RON/an. Are un apartament de 50 mp, nu are mașini sau terenuri, dar are niște economii frumușele: 164.900 RON. Este membru în Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă, filiala Constanța.George Daniel Papari (PSD)

foto: www.ziuaconstanta.ro
Devenit prof.univ.dr. la doar 37 de ani (Facultatea de Științe Economice, „Andrei Șaguna“), fiul fostului rector și fratele actualului rector, George Papari a ales tot Partidul Social Democrat, pe listele căruia a câștigat un mandat de consilier municipal în Constanța.
     Fiul fostului rector al Universității (private) „Andrei Șaguna” din Constanța și fratele actualului rector al instituției deține două apartamente (127 mp și 50 mp). Nu are mașini sau terenuri. Acesta a împrumutat suma de 150.000 RON și are un credit scadent în 2032 de aproape 140.000 de euro. De la universitatea menționată, George Daniel Papari a primit 66.114 RON. De la Fundația „Andrei Șaguna” a primit, pentru activitatea științifică, 8.568 RON. Salariul de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral ajunge la 34.232 RON, iar pentru că a „condus” SC Miorița 2001 a câștigat 19.272 RON. De la Primăria Constanța, George Papari pleacă acasă lunar, în medie, cu doar 500 RON. Papari este membru AGA în Administrația Portului Constanța.

Răducu Popescu(PSD)

foto: www.cugetliber.ro
Conf.univ.dr. la Facultatea de Educație Fizică și Sport („Ovidius“), Răducu Popescu a fost numit, sub „umbrela“ PSD, șeful ISJ Constanța. În 2012 a câștigat, asemenea celorlați colegi menționați mai sus, un mandat de consilier municipal din partea PSD.
     Actualul Inspector Școlar General al Județului Constanța deține, împreună cu soția sa,  un apartament de 88 de mp și un autoturism Dacia. La capitolul datorii, Răducu Popescu a împrumutat în anul 2010  nici mai mult, nici mai puțin de 50.000 de euro. Din activitatea didactică și cer-cetarea științifică de la Facultatea de Educație Fizică și Sport („Ovidius“), Popescu a încasat în anul 2012 suma de 31.129 RON, dar și-a mai rotunjit veniturile din indemnizația de consilier local de 6.710 RON, dar și din salariul de la ISJ de 20.368 RON.


Iată lista completă cu declarațiile de avere și de interese ale consilierilor municipali!

Denis Ali (PSD)

     Deține 50% dintr-un teren intravilan (534 mp) și 50% dintr-un apartament de 120 mp. Mai are un Ford Mondeo și un Audi Q7. Salariul lui Ali Denis ca scouter la HCM Constanța este de 18.000 RON/an și mai primește și 3.363 RON/an pentru că este consilier local. Este administratorul firmei SC DEN FIL BROTHERS SRL.

Mircea Dobre (PSD)

     Membru de vârf al PSD, Mircea Dobre are trei terenuri intravilane cu o suprafață totală de 400 mp, un apartament imens, de 176 mp, și două spații comerciale cu o suprafață totală de aproape 1500 mp. Nu are mașini pe numele lui. Mircea Dobre a vândut în 2011 către, atenție, SC DOBRE ȘI FIII SRL, un teren intravilan în schimbul sumei de 834.621 RON! În ce privește economiile lui Dobre, declarația de avere a acestuia este incompletă: nu precizează dacă sumele trecute (196.500, 23.921 și 40.103) sunt exprimate în RON, euro sau dolari. Tindem totuși să credem că este vorba de euro având în vedere că doar un teren vândut i-a adus lui Dobre peste 200.000 de euro. Are acțiuni sociale la mai multe firme, pe una dintre ele a și împrumutat-o. Ve-niturile acestuia din dividente și alte surse sunt impresionante: peste 700.000 RON. Mircea Dobre este și Președintele Consiliului de Administrație din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase. 

Daniel Georgescu (PSD)

     Are un apartament de 55 mp și un autoturism marca Skoda. Nu are nici credite, nici depozite bancare. Ca director al SC EXPERTISSA Constanța, primește 20.774 RON/anual, ca director general al CN ACN SA primește 34.185 RON/anual, ca membru în Consiliul de Administrație al CN ACN SA mai primește 147 RON, iar pentru că este consilier local primește 6.540 RON/anual. 

Temur Ibraim (PSD)

     Are un teren intravilan în Capidava, Topalu (1005 mp), un apartament de 63 mp și o casă de locuit de 266 mp, ambele în Constanța. Deține bijuterii în va-loare de 6000 de euro, iar la capitolul venituri, Ibraim a primit 30.000 RON ca șef serviciu RATC, iar din indemnizațiile de la Consiliul Local Municipal, consilii de administrație și acti-vitate sindicală primește 15.500 RON. Ibraim a mai obținut 6000 RON ca membru în CA al SC CLEAN CONTROL ITC  SRL. 

Carmen Onciu (PSD)

     Consilierul PSD are un teren de 808 mp în Constanța și un teren agricol de 2500 mp în Corbu. Onciu se desfată într-un apartament de 208 mp în Constanța și conduce un Renault Clio. Consilierul schimbă bijuteriile ca pe șosete, acestea va-lorând nu mai puțin de 70.000 de euro! Social-democrata plătește și rate la bancă pe măsură, pentru un credit scadent în 2034, în va-loare de 149.516 euro. A câștigat suma de 14.080 RON de la SC MEDA ESTHETIC SRL (unde are 50% dintre acțiuni), iar din indemnizația de consilier a primit 7.182 RON/an.  Este membru în Colegiul Medicilor din România. 

Gabriel Pîrvulescu (PSD)

     Consilierul PSD nu deține nici terenuri, nici bunuri mobile, având, în schimb, doar un autoturism Jeep din 2007. A împrumutat unei persoane fizice suma de 5.000 de euro. 
La capitolul venituri, consilierul Gabriel Pîrvulescu nu și-a declarat sumele încasate pe anul 2012 ca director la SC Tomis Marina Management SRL Constanța, din indemnizația de consilier local și nici din indemnizația de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile S.A. Agigea. La capitolul „venitul anual“, Pîrvulescu a completat doar „conform adeverință de venit nr. (...)“, fără a specifica sumele încasate. Conform legii, „inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menționate se pedepsește penal“.

Ioan Răsăuțeanu (PSD)

     Deși este asociat unic la SC SOCIAL GRUP ADVERTISING SRL Constanța, președinte al Asociației pentru Solidaritate și Libertate Pro Charta, vicepreședinte al Asociației pentru Dezvoltarea de Sud a Litoralului Românesc EUROLITORAL, dar și manager general al Grup Local Dobrogea Nord, vicepreședintele TSD național nu deține nici terenuri, nici clădiri în proprietate. Are, în schimb, un Volkswagen  și venituri de 2.697 RON din indemnizația de la Primăria Constanța. Deși este expert fonduri structurale la Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană Câmpulung și primește pentru asta, anual,  69.306 RON, Răsăuțeanu nu știe să scrie corect numele munici-piului: consilierul crede că toponimul este format din două cuvinte: „Câmpu Lung“ 

Vasile Chirondojan (PSD)

     Administratorul SC MAMAIA 2000 SRL și președintele Clubului Sportiv Cleopatra deține două loturi de teren intra-vilan, unul de 455 mp și unul de 1305 mp, un apartament de 67 mp, o casă de vacanță de 285 mp și un spațiu comercial de 2170 mp. Nici la capitolul autovehicule nu stă mai prost, Chirondojan având o Dacia Papuc, un Mercedes și un Mercedes Benz. Nu are credite, nu are debite.
Ca administrator al Complexului Cleopatra din Mamaia, Vasile Chirondojan a avut un venit de 1.402.265 RON. 

George Vișan(PSD)

     Consilierul PSD deține un teren agricol de 550 mp în Tuzla, un apartament de 46 mp în Constanța și un autoturism Renault din 2008. Vișan are mai multe conturi în RON și în euro, însă soldurile acestora sunt indes-cifrabile în declarația de avere, la fel ca și valoarea împrumuturilor acordate în nume personal. 
     La capitolul venituri, Vișan a încasat în 2012 suma de 51.098 RON ca director comercial la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța SA, 7.020 RON din indemnizația de consilier local și 11.876 RON pentru management la Visage Intelligent Solutions SRL Constanța. Vișan este membru AGA la RADET Constanța. 

Ana Marcu(PNL)

     Consilierul PNL deține un teren agricol de 9,5 ha în Ovidiu, un apartament de 66 mp și o casă de 123 mp, două conturi de 4.616 euro și 1.700 RON și două credite bancare, unul de 160.182 euro, scadent în 2031, și unul de 9.687 euro, scadent în 2021. 
Veniturile Anei Marcu în 2012 a fost compus din 180.902 RON din activitatea bancară de la Bank of Cyprus, 22.000 RON din închirierea unui imobil, 3.200 RON dintr-un contract de arendă și 3.541 din indemnizația de consilier.

Radu Matei (PNL)

     Consilierul PNL deține un teren intravilan de 382 mp în Ovidiu. Este administratorul firmei SC The Green Seas World SRL și a câștigat, în 2012, 9.636 RON ca agent vânzări la propria firmă, 19.600 RON în calitate de consilier al Ministrului Culturii, 3.741 RON din dividende de la SC The Green Seas World SRL și 3.462 RON din indemnizația de consilier local.

Tudorel Chesoi (APC)

     Deține un teren intravilan de 705 mp în Constanța, un autoturism Dacia Logan și a împrumutat în nume personal firma SC ANDALEX SRL cu suma de 96.321 RON, SC TROMPY COMPANY SRL cu suma de 46.647 RON. Țărănistul a încasat în 2012 12.974 RON din salariul de la SC ANDALEX SRL Constanța. Declarația de avere nu arată că Tudorel Chesoi a încasat vreun leu de la Primăria Constanța. Este administratorul firmei SC TROMPY COMPANY SRL Constanța.

Perodin Dede(PP-DD)

Fie pentru că, poate, Perodin Dede tânjește la averea colegului său, fie pentru că, poate, își ascunde propria avere în spatele uneia mai modeste, pe site-ul Primăriei Constanța, în dreptul consilierului PP-DD apare declarația de avere a social democratului Mircea Dobre. 
Cel mai probabil, însă, la mijloc este vorba de o eroare tehnică provocată de administratorul site-ului. Dar, totuși, unde este declarația de avere a lui Perodin Dede?

Florin Gheorghe (APC)

     Fostul candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța deține o casă de locuit de 162 mp, însă, conform declarației de avere, nu se știe în ce localitate se află acest imobil. Consilierul Florin Gheor-ghe mai deține un Peugeot 607 și un Dodge Caliber și a vândut un apartament în 2012 cu suma de 37.000 euro. Acesta are 29.000 euro și 30.000 RON în conturi bancare și a câștigat, în 2012,  suma de 7.800 RON din salariul de la SC PALUANI SRL, al cărei admi-nistrator este, și 8.400 RON din indemnizația de la Primăria Constanța.

Iustin Fabian Roman (APC)

     Este administratorul firme-lor SC NOBLESS DESIGN SRL și SC GAMARO BLACK SEA SRL (valoarea totală a părților sociale este de 15.926.980 RON), dar și asociat la SC RABOTA SRL și SC MOBEXPO PROD SRL. Deține opt loturi de teren intravilan în Constanța, Ovidiu, Cumpăna și Costinești, ce însumează 2.740 mp, două apartamente de 60 mp și trei case de locuit, de 96 mp, 119 mp, res-pectiv 223 mp, dar și o casă de vacanță de 99 mp.  
     Are conturi bancare de 437.000 RON și aproape 16.000 euro. Iustin Fabian a împrumutat firma SC GAMARO CONSTRUCT SRL cu suma de 529.336 RON. La capitolul venituri, consilierul PDL se poate lăuda în 2012 cu un salariu de director al SC GAMARO CONSTRUCT SRL de 5.858 RON și o indemnizație de consilier local de 2.908 RON. A mai obținut venituri de 24.420 RON din chirii, 7.786 RON din dobândă bancară, 38.050 euro din vânzarea unui imobil și a unor terenuri în Cumpăna dar și 9.000 euro din închirierea unor camere în timpul sezonului estival.

Sorina Tușa (APC)

     Deține un teren arabil de 2 ha în Sinoe, două apartamente în Constanța și un autoturism Volkswagen din 2006. Sorina Tușa are datorii la bancă în valoare de 36.700 euro. Ca avocat, consilierul PDL a câștigat 80.000 RON și, din indemnizația de la Primăria Constanța, suma de 3.600 RON. Sorina Tușa este membru în Asociația Viitorul pentru Toți și asociat în firma SC EMS SRL. 

Gabriel Candindatu (PP-DD)

     Consilierul din partea PP-DD deține 13 ha de teren arabil în Cogealac, un apartament de 60 mp în Constanța, o casă de locuit de 70 mp în Cogealac, un spațiu de producție de 2.300 mp în Cogealac și un autoturism Ford. La capitolul venituri, Candindatu a înregistrat în 2012 un câștig de 3.000 euro din închiriere teren în Cogealac, 8.000 de RON din vânzarea cerealelor și 7.000 de RON din indemnizația de consilier.

Valentin Mihai Șurghie (PP-DD)

     Consilierul PP-DD deține două terenuri intravilane în Năvodari și Agigea de 2.000 mp, respectiv 5.000 mp, și trei loturi de teren agricol, în județul Vrancea, ce însumează 1,5 ha. Șurghie mai deține un apartament în Constanța de 57 mp și două macarale Telemac HT 12.5.
Șurghie este administratorul a patru firme: SC STRUCTURI DIN OȚEL SRL Constanța, SC METAL CONSTRUCT SRL Constanța, SC SIDEX SRL Constanța, SC LABORATOR SIDEX SRL Constanța și președinte al Asociației Club Sportiv Metalul Constanța.
     La capitolul venituri consilierul PP-DD a obținut 60.854 RON din salariul de la SC STRUCTURI DIN OȚEL SRL, 3.541 RON din indemnizația de consilier local, dar deține și părți sociale la SC STRUCTURI DIN OȚEL SRL în valoare de 907.800 RON.

Harry Michelle Boiagian (UNPR)

     Consilierul UNPR deține un teren intravilan de 400 mp în Constanța, o casă de locuit de 438 mp și un VW Polo. Pe lângă acestea, Boiagian mai are bijuterii în valoare de 2.500 euro, tablouri de 3.500 euro și un cont de 2.000 RON. Creditul bancar scadent în 2029 se ridică la suma de 96.733 euro. Boiagian a câștigat în 2012 suma de 55.518 RON din salariul de la DRC SUDEST, iar declarația sa de avere nu conține veniturile încasate din indemnizația de consilier local.  Harry Boiagian este asociat în trei firme: SC INTERNA-ȚIONAL MANPOWER RECRUITMENT AGENCY SRL, SC PROFESSIONAL RECRUITMENT SERVICES SRL și SC IMRA GROUP SRL.

(Toate informațiile furnizate în acest supliment sunt preluate din declarațiile de avere și interese ale consilierilor municipali, completate în anul  2013 și publicate pe site-ul oficial al Primăriei Constanța)

Andreea Pavel
Cristian Andrei Leonte
redactia@info-sud-est.ro