26 ian. 2014

Primul teren de baseball din țară va fi amenajat în Călărași

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA


     „Important este să avem răbdare. Avem aprobare pentru înfiinţarea acestui teren de baseball, dar nu cred că vom reuşi să-l finalizăm într-un an”, a declarat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul oraşului Călărași. Proiectul a revenit în actualitate iar Călărașiul poate deveni primul oraș din România cu teren de baseball. Costurile unui astfel de proiect se ridică la 2 mi-lioane de lei, bani alocați din bugetul primăriei.
     „Avem o echipă de baseball în municipiu care putea să joace în Cupa Campionatului European. De aceea, înfiinţarea unui astfel de teren îi va ajuta mult pe sportivi la antrenamente”, a mai declarat Drăgulin.
     Ion Bălan, profesor la Clubul Sportiv Școlar Călărași și antrenor de baseball, se mândrește cu elevii săi și spune că „dacă proiectul va fi dus la bun sfârşit, este o mare realizare. Au mai fost astfel de tentative. Pentru noi ar însemna o dezvoltare la nivel de judeţ şi de ţară. Este un chin pentru noi să ne antrenăm pe un teren de fotbal. Avem nevoie de o suprafaţă dublă. Cu toate aceste neajunsuri, am reuşit să ne impunem“.
     Deși nu au dotările necesare marii performanțe în baseball, tinerii călărășeni sunt recunoscuți pentru rezultatele lor în acest sport puțin popular în România. În 2004, Marian Simion a fost desemnat cel mai bun jucător din țară, iar în perioada 2004-2008 a câștigat tit-lul de cel mai tehnic jucător.

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro

1 comments:

mereu meue Simion Marian,eu nu cred ca el a jucat singur inpotriva a 11 jucatori....daia a ajuns mare pt ca a castigat titurii din 2004-2008 .....eu zic ca toata echipa este egala nimeni nui mai bun decat celalat asa demoralizatii toata echipa ( ca deobicei )