19 ian. 2014

O comună tulceană are datorii de două ori mai mari decât Bucureștiul!

Ministerul Finanțelor Publice a publicat lista județelor rău-platnice. Tulcea a obținut „argintul”, Constanța a luat „mențiune”


     55,4 milioane de euro este suma la care se ridică datoriile mai mari de trei luni ale municipiilor, orașelor și comunelor din România. Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice, la această sumă se mai adună alte 80 de milioane de euro „în curs de clarificare”.
     Aproape 20% din această sumă este reprezentată de datoria pe care o are comuna tulceană Nalbant către un investitor italian! Despre cum a ajuns această comună să aibă datorii atât de mari puteți citi pe www.info-sud-est.ro. Tot în județul Tulcea este „campioană” la datorii și comuna Ceatalchioi, cu o datorie de un milion de euro.
     Pe locul IV se situează sectorul 5 București, iar la doar două locuri distanță în clasamentul localităților îndatorate până în gât „doarme” liniștit municipiul constănțean
Mangalia.
     Un clasament care cumulează arieratele pe județe plasează Vâlcea în top, cu datorii totale de 80,77 milioane lei, fiind urmat de Tulcea, cu 54,91 milioane lei. Poziția a treia este ocupată de județul Hunedoara (45,69 milioane lei), urmat de Constanța (29,63 milioane lei) și Ilfov (26,24 milioane lei). Capitala se află pe locul zece, cu arierate în sumă totală de 18,15 milioane lei.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro