26 ian. 2014

MARIAN PETRACHE (PNL), COORDONATORUL CAMPANIEI: „Rezultatul la europarlamentare poate da pentru prima dată un preşedinte din PNL”

     Desfăşurarea alegerilor europarlamentare de pe 25 mai a.c. este încă dominată de multe necunoscute. Una dintre acestea şi, poate, cea mai importantă, este dacă liderii USL vor opta pentru candidaturi pe liste comune sau separate.
     Multe sunt vocile care şi-ar dori separarea PNL şi PSD la europarlamentare pentru ca fiecare dintre cele două partide aflate la guvernare să îşi „măsoare muşchii”. Şi mai multe sunt, însă, vocile care susţin că o ruptură la europarlamentare ar însemna o ruptură decisivă şi iremediabilă a alianţei şi, implicit, o bătălie crâncenă pentru prezidenţiale.
Preşedintele CJ Călăraşi (PNL):

„Pe liste comune câştigăm mai multe mandate decât separat”


     Răducu Filipescu (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, care va fi şi coordonatorul campaniei liberalilor în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, este unul dintre susţinătorii listelor comune, consi-derând că PNL ar fi avantajat de o candidatură pe liste comune cu PSD. Acesta a declarat pentru jurnaliştii de la „Obiectiv”: „Eu cred că PNL, dacă merge singur, ia sigur 7 mandate. Dar nici PSD dacă merge singur, în condiţiile actuale, nu ia 12 mandate. Este adevărat că acum PNL vrea să mai câştige nişte locuri la europarlamentare cu PSD, dar dacă nu era PNL, nici PSD nu câştiga 23 de preşedinţi de consilii judeţene”, a declarat Răducu Fi-lipescu. „Este greu să gândesc la nivel naţional, mai ales că nu am toate datele, dar ideea clară este că, împreună în USL, noi câştigăm mai mult decât dacă am fi singuri, în USL scoatem 8 europarlamentari, pe când singuri doar 7. Şi vă mai spun un lucru: dacă nu mergem în USL, bătălia la prezidenţiale va fi cruntă”, a conchis preşedintele CJ Călăraşi pentru ziarul „Obiectiv”.

Marian Petrache: „Pentru liberali, europarlamentarele din 2014 sunt printre cele mai importante după 1990”

     Marian Petrache, coordonatorul liberal al campaniei pentru europarlamentare, susţine că pentru PNL alegerile de pe 25 mai sunt printre cele mai importante după 1990 pentru că rezultatul acestora ar putea face ca România să aibă pentru prima oară un preşedinte liberal: „Avem toate condiţiile pentru a ne atinge scorul cel de 25%. Sunt alegeri mai deosebite. Nu ştiu cât de mult sunt interesaţi românii de alegerile europarlamentare, care pentru noi sunt trambulina pentru alegerile prezidenţiale. Dacă scoatem un scor bun sunt convins că vom avea şi preşedintele României”, a afirmat Marian Petrache, coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare din partea Partidului Naţional Liberal, pentru jurnaliştii de la „Adevărul”.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro