27 ian. 2014

„Dragă Radule, scrisorile tale nu micșorează gigacaloria și nici nu țin de foame!“

Reacția partidului Forța Civică la scrisoarea trimisă constănțenilor de primarul Radu Mazăre 

     Organizația municipală Constanța a Forței Civice a luat act cu indignare de ultima tentativă epistolară a primarului Mazăre prin care acesta „încearcă, la fel ca și Victor Ponta, să coafeze lipsa realizărilor în cei doi ani de mandat de guvernare centrală și locală“, așa își încep comunicatul de presă reprezentanții FC Constanța. Aceștia au reacționat dur la vederea mesajului adresat de primar constănțenilor.
Vă invităm să citiți în rândurile ce urmează fragmente din mesajul celor de la Forța Civică, comunicatul putând fi citit integral pe www.info-sud-est.ro:
     „Primul lucru pe care Radu Mazăre ar fi trebuit să-l facă în preambulul misivei sale lacrimogene este să-și ceară scuze tuturor că este primar al municipiului Constanța și nu că în perioada sărbătorilor de iarnă în loc de patru ghirlande a pus trei și că în loc de trei copaci a împodobit doi. Apoi ar fi trebuit să explice tuturor constănțenilor, indiferent dacă l-au ales sau nu, ce a făcut concret din promisiunile de campanie aferente anului 2012, adică mai nimic, și nu să promită, din nou, cu accente disperate, alte realizări mărețe care, probabil, vor fi scuzate prin alte scrisori.  
     De asemenea, ar fi trebuit să ne lămurească ce are cu spațiile verzi, pe care le distruge sistematic, și nu să ne intoxice cu plantarea a “400.000 de arbori” (unde sunt oare, că nimeni nu-i vede), care abia peste zeci de ani vor elibera cantitatea de oxigen pe care o produceau copacii tăiați în mandatele sale. Având în vedere cum au fost mutilate spațiile verzi, chiar îl rugăm insistent să nu reabiliteze Parcul Tăbăcărie și pe cel Arheologic, întrucât ne este teamă de felul cum vor arăta la finalul reabilitării.
     Dacă tot îi pasă așa de mult de Cazino, poate primarul ar fi trebuit să ne facă și pe noi să înțelegem de ce îl lasă să se prăbușească sau când va trece de la “preocuparea foarte serioasă și încercarea în permanență de găsire a unor soluții” la salvarea efectivă a simbolului național constănțean, înainte de a nu mai fi nimic de salvat?
     Un alt lucru important pe care edilul ar fi trebuit să îl clarifice este de ce i-a mințit pe constănțeni că nu va mări taxele și impozitele locale pentru ca, într-un final, să le mărească ascunzându-se după Codul Fiscal.
Radu Mazăre însă nu explică de ce nu face, ci doar promite ceea ce, probabil, nu va face.
     Primarul nostru nu suflă o vorbă despre construcțiile care distrug sistematic orașul (două aberații arhitecturale se ridică acum, una la Pescărie, alta pe strada Mircea colț cu bulevardul Mamaia), despre mizeria din parcuri (din cele care mai există), despre trotuarele care arată ca după bombardament (dacă ești femeie și porți pantofi cu toc mai bine mergi direct pe stradă), despre faptul că nu există nicio investiție în producție, ci toate sunt în consum, despre faptul că orașul pe care ni-l prezintă cu mândrie este de fapt la periferia marilor orașe ale României (în special din punct de vedere cultural), dar mai ales despre costul exorbitant al gigacaloriei, un fel de pedeapsă îndreptată cu precădere împotriva constănțenilor care nu l-au votat și nu îl vor vota niciodată.
     Organizația municipală Constanța a Forței Civice apreciază că scrisoarea primarului Mazăre este o tentativă disperată de a acoperi efectul devastator pe care factura la întreținere o are și o va avea pe tot parcursul acestei ierni asupra constănțenilor.
     Îi sugerăm lui Radu Mazăre ca în locul organizării unui revelion 2014-2015 „cum n-a văzut Parisul”, să subvenționeze echitabil gigacaloria și să administreze responsabil orașul, iar data viitoare când își mai aduce aminte de noi, constănțenii, să aibă bunul simț de a-și semna scrisorile“, conchide conducerea FC Constanța.

1 comments:

Of, Doamne! Incepe circul cu mascariciul si opozitia. Stati blanzi, caci pana la vara mai este putin si iarasi se va plimba bufonul cu parasutele prin Mamaia . Va fi numai lapte si miere in capul lui. Investitiile in oras pe care le are prinse in Lista de investitii, aprobata in Conseiul lui local, se vor finaliza in 2015-2016, si sa vedeti la urmatoarele alegeri ce se va bate cu pumnul in... UITE , CATE AM FACUT PENTRU CTA! Orasul meu, tarisoara mea, bla, bla, bla...Si iarasi il vor vota pensionarii dependenti de alimente si transport gratuit pe RATC si uite asa va castiga cursa pentru primar.Mai mult isi doreste sa ajunga, cica, premier! Doamne, fereste!