26 ian. 2014

Dezbatere live despre problemele primarilor la Realitatea TV, pe 18 februarie

Comunele în „Jocuri de putere”, primarii în costume populare


     Pentru prima dată în acest an, problemele primarilor din mediul rural românesc vor acapara iar atenția publicului, pe 18 februarie a.c., la Realitatea TV.
     Emisiunea va fi transmisă în direct într-una din zilele lucrărilor celei de-a XVII-a sesiuni ordinare a Adunării ge-nerale a Asociației Comunelor din România (care se va desfășura în perioada 16-19 februarie 2014). „În ceea ce privește lucrările celei de-a XVII-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, organizată între 16 și 19 februarie 2014, astfel cum a fost convocată prin Dispoziția nr. 1/2014, vă comunic faptul că pe data de 18 februarie 2014, între orele 21:00 și 24:00, va avea loc o transmisiune în direct pe postul Realitatea TV, cu genericul: „COMUNELE ÎN JOCURI DE PUTERE – 2014”, având ca realizator pe domnul Rareș Bogdan. Pentru acea zi, programul va fi adaptat astfel încât să asigurăm prezența în sala de festivități la ora 20:45”, este îndemnul primarului comunei Vulcana-Băi, Emil Drăghici (președinte al A.Co.R).

Primarii vor veni îmbrăcați în costume populare!

     O idee inedită a președintelui asociației a fost ca primarii să participe la emisiune îmbrăcați în costume populare specifice zonei din care vin: „În această emisiune vom dezbate problemele cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora.Totodată, dat fiind faptul că ­<<primarii sunt primii păstrători și promotori ai portului popular>>, vă rog ca participanții la această emisiune să aibă asupra lor și costumul popular specific zonei, în care să vină îmbrăcați! Ar fi un fapt inedit, de imagine și de contrast în raporturile cu orice alte structuri asociative! Nu este nimic greu, trebuie doar voință, și cei care nu au costum, până atunci pot să facă rost chiar și de împrumut. Ar fi un mozaic de tradiție, autenticitate, cultură și istorie, în actualitate!”.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro