26 ian. 2014

Chiar și fără antrenor, Simona Halep a pătruns în Top 10 ATP

PERFORMANȚĂ UNICĂ 


     Tenisul românesc nu s-a mai bucurat de un asemenea succes de multă vreme. După sfertul de finală jucat la Australian Open, Simona Halep a reușit să urce în topul celor mai bune zece jucătoare de tenis ale lumii.
     Performanța este cu atât mai mare cu cât tenismena din Constanța se antrenează de o bună bucată de vreme fără antrenor. Imediat după turneul câștigat la Sofia, din noiembrie anul trecut, Simona Halep a decis să se despartă de antrenorul Adrian Marcu.
     Cu toate acestea, constănțeanca a reușit să mențină ritmul și în 2014, culminând cu ajungerea în sferturi la Melbourne.

O nouă etapă în viața tenismenei

     „Am discutat cu Simona și am ajuns la concluzia că are nevoie de un antrenor cu renume, pe care să-l respecte și care s-o ajute în procesul ei de evoluție și chiar de sofisticare“, a declarat Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep.
     Se pare că viitorul tehnician al tinerei tenismene va fi belgianul Wim Fissette.
     „Mi-am scos listele mele, de comentatoare de tenis, cu jucători, jucătoare și antrenorii lor și ne-am uitat peste ele. Și de acolo am scos altă listă, cu persoanele disponibile și pentru care avem posibilități. Wim ni s-a părut o soluție bună. Nu era complet liber, dar a acceptat să-și schimbe programul“, a adăugat managerul Virginia Ruzici.
     Wim Fissette are o reputație foarte bună, la doar 33 de ani având trecut deja pe cartea de vizită nume sonore în tenis precum Kim Clijsters și Sabine Lisicki. Cu Fissette antrenor, Kim Clijsters a câștigat trei titluri de Mare Șlem și a redevenit numărul unu mondial, iar Sabine Lisicki a reușit să ajungă în finala de la Wimbledon de anul trecut.
     Se pare că acordul dintre Simona Halep și noul ei antrenor se va perfecta în timpul turneului de la Paris, care are loc săptămâna aceasta.

Cristian Andrei Leonte
cristian. leonte@info-sud-est.ro