19 ian. 2014

Băbăieni, voi știți ce v-a pregătit primarul Caraman pentru anul 2014?


     Secretul reușitei stă, de cele mai multe ori, în activitatea continuă, susținută, indiferent de natura obstacolelor pe care le întâlnești. Dacă, datorită situației actuale (enervant de... statornică!) privind accesibilitatea fondurilor financiare, puține față de nevoi, nu poți stabili un program pe termen mediu, e bine să te ,,mulezi” pe ce ți se oferă la un moment dat și să scoți maximum din disponibilități, astfel ca proiectele pe termen lung să se poată materializa în be-neficiul comunității. Iar dacă Babadagul, spre ghi-nionul său și al locuitorilor, a cam fost un... oraș fără câini în perioadele în care banii erau mulți și alocați, poate,  prea ușor iată că acum pisica din spinarea primarului Caraman se cere și băgată-n seamă, și ,,rezolvată”. Că omul vrea și în ciuda greutăților de ordin financiar arată că se poate, e altă poveste. O poveste ce ține de firescul lucrurilor și al faptelor!
    2013 a fost anul unor ,,premiere”, dacă le pot spune așa, precum și a unor constante ce devin tradiție în viața urbei dintre dealuri. Organizarea ,,Balului Fotbaliștilor”, reluat după șapte ani de sărăcie, ca mulțumire a faptului că echipa ,,Granitul” e campioana de toamnă a județului, cele peste 600 de pachete acordate împreună cu Moș Crăciun tuturor copiilor de la cămin, grădinițe și clasele I - IV sau cele peste 650 oferite persoanelor nevoiașe, sunt deja privite ca acte statornice din partea administrației locale! Să reamintim că după ani de zile irosiți prin satisfacerea unor interese personale sau de grup, au început lucrările la infrastructura deteriorată în egală măsură de nepăsare, intemperii și trecerea timpului. Sfârșitul de an aducea finalizarea reabilitării complete a șase străzi (rețea canalizare și apă potabilă, borduri, trotuare, tramă stradală), care arată acum așa cum ar trebui să fie, în mod normal, arterele unui orășel mo-dern! Ca fapt divers, va-loarea imobilelor și a terenurilor din zonă a crescut, brusc, cu 15-20 de procente doar în urma lucrărilor făcute pe domeniul public! Lista completă a tuturor obiectivelor rea-lizate în 2013 o puteți găsi accesând site-ul www.info-sud-est.ro. Cât despre proiectele de viitor, iată ce ne-a declarat primarul Georgian Caraman:
     ,,În 2014 se vor finaliza străzile Mărășești, Fagului, Cabanei, Ocolului, Păcii, Pavel Gheorghe, Aurel Vlaicu. De asemeni vor începe lucrările la canalizare și apă,  plus racorduri pe Măcin și Valea Teilor în ve-derea reabilitării acestor străzi, sper, până la finalul anului! Mai am în vedere pietruierea unor străzi pe care nu s-a făcut nimic, niciodată, de când există aceste străzi în nomenclator!
     Aproape tot de certitudine pentru 2014 este și începerea construcției primei scări de apartamente în sistem ANL (dintr-un proiect de patru scări). Vreau să aducem specialiști, profesioniști pe care să-i stabilim aici (degeaba avem spital, deocamdată nu este nici acela..., dar e altă poveste, dacă nu avem medici specialiști stabili..., e doar un exemplu). Mai mult, vrem să acordăm șanse și condiții tinerilor bine pregătiți, să rămână în oraș, un oraș a cărui populație îmbătrânește vizibil!
     Alte proiecte, care depind de aprobare și alocare de fonduri, sunt cele legate de protecția la viituri a orașului, prezentat și aici cu ceva timp în urmă, și de reabilitarea capitală a Centrului Cultural. Repet, doar dacă vor exista fondurile necesare! Asta pentru că cele de la bugetul local vor merge ca și cofinanțare la lucrările arătate mai sus!
     O altă premieră este intenția de a înființa un post de radio local, deocamdată cu emisie doar pe Internet, un proiect pus la cale de câțiva inimoși, cu implicare benevolă și titlu gratuit. S-au făcut probe, conexiunea există, mai sunt necesare câteva etape de urmat și... Să vedem!”