26 ian. 2014

AVANPREMIERĂ LA DANUBE DELTA RALLY 2014


     În urmă cu două săptămâni atmosfera din municipiul Tulcea și de la Babadag a fost tulburată de sunetul motoarelor turate la maximum.
     Sub ochii a câtorva sute de curioși sau pasionați ai fenomenului auto, s-au întâmplat primele evenimente legate de ediția din acest an a Danube Delta Rally. Cu invitați de marcă sau de imagine (Gina Pistol in pole position!), zilele de vineri și duminică au însemnat primele teste pe ,,specialele” de la ,,Eoliene” și ,,Babadag”, teste desfășurate cu brio și datorită vremii primăvăratice din mijlocul lui ianuarie.
Mihai Tănase, președintele Clubului Sportiv Nautic Motorsport și organizatorul Danube Delta Rally, s-a declarat încântat nu numai de soarele prezent pe mai tot parcursul zilelor dar și de starea în care se află cele două trasee cuprinse deja în harta evenimentului și este convins că până la data startului se vor face absolut toate corecțiile și reparațiile necesare. ,,Astfel, după ediția de anul trecut, prima după o întrerupere de 20 de ani, avem toate șansele ca să se crească din toate punctele de vedere atât organizatoric, mediatic cât și valoric”, a mai declarat Mihai Tănase.
     Printre participanții de marcă, ca invitat special, s-a numărat  Simone Campedelli, multiplu campion al Italiei, alături de juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini. Care junior, ca și tatăl său, mai titratul pilot, Marco, speră să ajungă cât mai sus posibil în acest sport. Sub îndrumarea lui Campedelli, Simone s-a familiarizat cu noua lui mașină, un Citroen DS3 R3, cu care va ataca cursele din Campionatul Mondial de Raliuri pentru juniori (JWRC). Cât privește traseul raliului, campionul italian a declarat: „Macadamul este excelent, probele speciale din cadrul Danube Delta Rally sunt rapide, dar foarte tehnice, utile pentru a testa și pregăti mașina pentru etapele viitoare de campionat național și mondial. Sunt bucuros că am avut ocazia să particip la aceste teste și probabil voi reveni la Tulcea”.
     Evenimentul a fost profitabil și pentru Marco Tempestini care a ,,forjat” fără milă noul Ford Fiesta R5 cu care va concura anul acesta în Campionatul Național de Raliuri ,,Dunlop”. Legat de ,,specialele” Raliului Deltei, Marco s-a declarat fanul celei de la Babadag, despre care a afirmat că poate face parte oricând ca etapă din WRC !
     De remarcat organizarea ireproșabilă a avanpremierei, lăudabilă, cel puțin la Babadag, inițiativa organizatorilor de a oferi șansa unor tineri localnici de a urca în scaunul copilotului din Mitsubishi-ul EVO 7 aparținând echipajului Dinu – Vlașcu și de a încerca o doză țeapănă de adrenalină pe partea de final a traseului băbăian! Oricum, despre intențiile legate de Raliul în sine, Mihai Tănase a mai declarat: ,,Anul acesta, evenimentul are loc între 29 și 31 mai, fiind organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, cu susținerea Consiliului Județean Tulcea și a Primăriei Tulcea. Etapa a treia din campionat, Danube Delta Rally este un eveniment de referință pe harta automobilismului sportiv românesc și contribuie la va-lorizarea potențialului turistic al zonei. Totodată, raliul se anunță plin de surprize pentru participanți și spectatori, care vor descoperi atmosfera Danube Delta Rally în cadrul unor evenimente speciale - petreceri, concerte, excursii și degustări de produse locale”.

Viorel Crețu
redactia@info-sud-est.ro