4 nov. 2013

Simona Halep a câștigat Turneul Campioanelor de la Sofia și atacă Top 10 ATP

VICTORIE ISTORICĂ PENTRU TENISMENA CONSTĂNȚEANĂ

     După un parcurs extraordinar în 2013, Simona Halep termină anul competițional în stil de mare campioa-nă. Tenismena născută în Constanța a reușit să câștige finala Turne-ului Campioanelor de la Sofia și astfel a ajuns la 6 trofee câștigate în anul 2013.
     Chiar dacă meciul cu Ana Ivanovici (de care a dispus în trei seturi) i-au provocat româncei dureri la picior, tânăra Halep a reușit să o învingă în finală pe experimentata Samantha Stosur, tot în trei seturi: 2-6, 6-2, 6-2. „Sunt foarte mulţumită de felul în care am revenit pe final. Am ceva probleme la picior, dar sunt foarte fericită că am învins. Acum mă voi odihni şi mă voi reface şi sper să am o finală bună mâine. Simt că mă ajută toate acele meciuri de la juniori sau din turneele disputate la un nivel mai scăzut. Acolo, câștigând astfel de dueluri, mi s-a format capacitatea de luptă, dorița de a merge mereu până la capăt, până la ultima minge. Sunt sigură că Samantha Stosur își va dori revanșa, după ce am învins-o la Moscova. Vreau, însă, să câștig și acum, pentru a egala la 3 scorul întâlnirilor directe. Știu că va fi foarte greu. În primul rând, va fi un meci diferit, ea e în formă bună, vom vedea ce va fi. Mentalul e foarte important în finale. Presiunea e mare, vrei să dai totul, să nu dezamăgești și câteodată nu-ți iese. Și eu am pierdut trei finale în trecut, dar mă bucur că am depășit acest prag și anul acesta mi-a mers foarte bine”, a declarat Halep pentru Gazeta Sporturilor înainte de finala de la Sofia. Încrezătoare în forțele proprii, Simona a reușit să o înfrângă și pe Samantha Stosur, egalând la trei scorul întâlnirilor directe și câștigând cel de-al șaselea trofeu din acest an.
     „A fost un turneu extraordinar pentru mine, îmi doream foarte mult să câștig. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit să mă susțină. Vreau să le mulțumesc prietenilor și familiei, și lui Ilie Năstase, care a venit să mă susțină. Vreau să mă bucur de momentul ăsta, apoi să iau o vacanță și să mă relaxez. Sper să fac meciuri bune la anul, la fel ca în acest sezon. Vreau să joc bine și în Australia”, a spus Simona Halep după câștigarea Turneului Campioanelor.
Tânăra tenismenă constănțeană speră să facă o figură frumoasă și la Australian Open, primul mare turneu de Grand Slam din 2014. Alături de galeria Simonei de la Sofia a stat și Ilie Năstase, un înfocat suporter al româncei.
     Tenismena de la malul mării a câștigat în 2013 nu mai puțin de 952.000 de USD, iar în toată cariera sa a reușit să încasese premii de aproape 1,8 milioane de USD.

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro