4 nov. 2013

Scoțienii au inventat cea mai „tare” bere. 67,5% alcool!


     Trei tineri antreprenori din Scoţia, proprietari ai unei mici berării în zona munţilor Grampian (Marea Britanie), Brewmeister Brewery, au lansat pe 1 noiembrie berea cu cea mai mare concentraţie de
alcool din lume. Se numeşte Snake Venom şi are 67,5% alcool. „Berea conţine ingrediente speciale printre care malţ afumat cu cărbune şi două tipuri de drojdie - de bere şi de şampanie”, informează compania. Producătorul susţine că noul sortiment de bere a fost creat astfel încât consumatorul să simtă gustul alcoolului. „Alcoolul este foarte puternic, dar Snake Venon are gust de bere şi nu de băutură spirtoasă”, au mai declarat producătorii care au lipit de gâtul sticlei de bere şi un avertisment.
     În momentul de faţă, berea se vinde online, prin intermediul unor distribuitori, la preţul de 50 de lire sterline sticla de 275 de ml.

Trei motive pentru care ar trebui să bem bere:
1. Berea este băutura alcoolică cu cei mai mulţi nutrienţi
Berea are la fel de mulţi antioxidanţi ca vinul. În plus, este mai bogată în proteine şi vitamina B, fier, calciu, fosfat şi fibre.

2. Berea ajută inima
Consumul de bere îţi menţine inima sănătoasă, însă nu trebuie s-o bei în exces. Este de ajuns o singură bere pe zi ca să-ți menţii sănătatea cardiacă.

3. Previne pietrele la rinichi
Consumul de bere previne formarea calculilor renali. Cei care beau bere regulat au cu 41% mai puţine şanse să dezvolte această afecţiune.

http://www.economica.net