11 nov. 2013

Primarul și vicele din Babadag ne dezvăluie secretul eficienței în administrația publică


     După energiile consumate în alegerile locale din 2012 și care au condus la un rezultat strâns dar previzibil, câștigarea fotoliului de prim edil de către Georgian Caraman și un echilibru aproape perfect în componența consiliului local, o altă necunoscută a ridicat tensiunea așteptării la cote înalte: Cine va fi viceprimar?
     Este bine cunoscut că datorită fricțiunilor de la nivel local, la Babadag, PSD și PNL au mers pe liste separate, cu candidați proprii pentru primar și fotoliile de consilieri. Nu vom mai intra în cronica unei întâmplări anunțate, spunem doar că după, cei aflați în postura de perdanți au pus din nou problema alianței USL, încurajați de alegerea domnului Horia Teodorescu ca președinte al Consiliului Județean. Numai că Teodo-rescu a avut o atitudine exemplară, i-a spus tânărului primar ales: ,,Alege-ți echipa și dați drumul la treabă! Orașul ăsta are nevoie de gospodari, dacă faci treabă, e bine. Dacă nu, tot tu o să tragi ponoasele!”. Astfel s-a ajuns ca, prin votul aleșilor din consiliul local, Ionuț Bonțoi să fie omul din dreapta primarului Caraman. Anunțat ca variantă încă din campania electorală, vice-președintele organizației PNL Babadag, noul vice-primar face corp comun cu primarul nu numai la statură, vârstă și partid politic ci și, în primul rând, la cum își face treaba în urbe! Îl vezi extrem de rar prin sediu, mai mult doar atunci când primarul este plecat în deplasări sau în zilele libere, în rest bate de dimineață până seara colțurile orașului, acolo unde sunt lucrări sau nevoi stringente. La fel ca primarul, deși are zile de audiențe, nu întoarce spatele niciunei interpelări ale cetățenilor făcute ,,în direct”. Născut, crescut, școlit în Babadag este cunoscut și cunoaște multă lume, astfel că dialogurile sunt purtate prietenește, fără morga protocolului scorțos. De fapt, dacă n-ai ști, ai putea spune că cei doi edili au crescut împreună, la aceleași școli! Reținut în declarații, vicele este mai mult omul acțiunii. Și poate că este normal să fie așa, și poate este mai mult decât necesar ca acest oraș, vitregit atâția ani la capitolul grijă edilitară, să aibă nu unul, ci doi oameni de acțiune în fruntea primăriei! Poate că unul ar fi clacat în timp, uite că adevărul din ,,...unde-s doi puterea crește...” este evident, așa că, în acest caz realitatea este benefică cetățenilor urbei!
     ,,Ionuț este prietenul meu de mult timp, am discutat împreună, cum vrem să facem, ce să facem, cum să punem orașul în normalitate. Tocmai pentru că îl cunosc de atâta vreme am insistat să fie alături de mine în viața de zi cu zi a orașului, am încredere în el, știu cât este de competent și ce poate face. De fapt, încrederea este reciprocă! Mai mult, aș dori ca echipa să câștige încrederea definitivă a locuitorilor orașului, suntem tineri, avem un program pe termen lung, vrem să-l ducem la îndeplinire. Deasemeni, mulțumesc mult domnului președinte Teodorescu, un om extraordinar, care a fost interesat doar ca treaba să meargă în interesul cetățeanului. La alegerile locale viitoare vreau ca echipa mea să reprezinte, deja, o certitudine și singura variantă în exprimarea votului, asta pentru că, din punctul meu de vedere, prestația celor patru ani din administrație este mult mai importantă decât orice campanie electorală”, ne-a declarat Georgian Caraman.

Viorel Crețu
redactia@info-sud-est.ro