21 nov. 2013

În concertul de la București, José Carreras va fi dirijat de propriul său nepot!


     Dirijorul care va urca alături de José Carreras pe scena concertului-eveniment pe care celebrul tenor îl va susține pe 15 decembrie 2013 la Romexpo București este nimeni altul decât nepotul său, David Gimenéz Carreras!
     Orchestra Națională Radio va fi dirijată de însuși nepotul celebrului tenor, care este în prezent și principalul dirijor al Orchestrei Filarmonice din București. Născut în Barcelona, într-o familie în care strălucea numele unchiului său José Carreras, nepotul celebrului tenor și-a făcut studiile muzicale în orașul natal, apoi la Viena și Londra. David Gimenéz a studiat la început pianul dar în final s-a decis să se dedice cu totul carierei de dirijor.
     Celebrul dirijor a moștenit de la unchiul său atât asemănarea fizică, cât și talentul. Gimenéz recunoaște că faptul că este nepotul lui José Carreras a constituit la începutul carierei un avantaj, însă pe măsură ce au trecut anii, doar talentul, dedicația și profesionalismul au contribuit la dezvoltarea și la desăvârșirea sa. „Pentru mine a fost fantastic, oricine și-ar dori să aibă o asemenea experiență încă din copilărie, înconjurat de celebrități, de marea muzică. Desigur, este dificil, față de cei din jur, să te impui ca nepot al lui Carreras, dar acest aspect m-a ajutat enorm la început - cred că fiecare tânăr, la primii pași, a fost ajutat de cineva, nu a apărut „de nicăieri”, dar sper că în timp am demonstrat că pot face lucruri bune, dezvoltându-mi permanent cariera.” Modelele sale sunt și astăzi Herbert von Karajan și Carlos Kleiber, așa că pentru Gimenéz este esențială comunicarea cu pu-blicul și nu doar susținerea unui concert reușit.
     David Gimenéz a dirijat peste 200 de orchestre în săli de renume, inclusiv Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonică din Londra, Orchestra din Paris, Filarmonica din Japonia, Orchestra Simfonică din Chicago. Printre celebritățile cu care a colaborat se numără Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel și desigur, José Carreras - pe care îl însoțește constant în turnee.
     Fanii care doresc să-i vadă pe cei doi membri ai familiei Carreras într-o excepțională Gală de Crăciun trebuie să știe că evenimentul va avea loc pe data de 15 decembrie 2013, la Pavilionul Central de la Romexpo București! Orchestra Națională Radio, condusă de David Gimenéz și Corul Academic Radio, reprezintă garanția unui show desăvârșit, în care publicul va putea asculta piese specifice sărbătorilor de iarnă precum „Ave Maria”, „White Christmas”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” dar și bucăți muzicale celebre precum „The Impossible Dream” din „Man of La Mancha”, „Traviata”, „Roso - Pel Teu Amor”, „Passione” și multe altele...

     Biletele au prețuri cuprinse între 150 de lei și 650 de lei și pot fi achiziționate din următoarele locații: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Sala Palatului, Librăriile Adevărul și Eminescu, Magazinele Flanco, Muzica, Palatul Național al Copiilor, Magazinul Biletfan - stația de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro sau MyTicket.ro. 
     Concertul „JOSÉ CARRERAS Live la București” va avea loc pe 15 Decembrie 2013 la București - Romexpo (Pavili-onul Central) și este un eveniment organizat de Project Events.