1 oct. 2013

Un lider important al Mișcării Populare dezvăluie problemele financiare ale partidului!„De când am înființat partidul, nu am avut niciodată bani să-mi plătesc un zbor Cluj-București pentru a participa la BPN. Nu am avut bani de lucrări, renovări. Fiecare membru a adus un scaun de acasă”

     Adrian Papahagi, vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară, a postat pe rețeaua de socializare Facebook, un mesaj prin care își „liniștește” adversarii politici care nu contenesc să lanseze zvonuri despre „milioanele de euro” investite în nou înființatul partid.
     „Unii își închipuie că Mișcarea Populară se construiește cu milioane de euro. Nu e așa. Se face cu voluntariat și pe speze proprii, din banii fiecăruia. De aceea, fiecare membru e acționar al acestei întreprinderi politice. Unele filiale au membri înstăriți și generoși (doctori, oameni de afaceri, sportivi de performanță cu cariere internaționale), care pot finanța sedii frumoase în orașele lor, altele nu. Respect și pentru unele, și pentru altele!”, începe mesajul li-derul clujean. Apoi, acesta povestește cum au fost puse bazele partidului și fundației Mișcării Po-pulare la Cluj: „Eu pot să spun cum construim noi Mișcarea Populară (partid și fundație) la Cluj. Am închiriat un sediu într-un cartier și îl plătim din cotizațiile membrilor activi (50 lei/lună). Nu am avut bani de lucrări, renovări. Fiecare membru a adus un scaun de acasă”.

„Sunt profesor și nu-mi permit să mă deplasez cu mașina decât în jurul Clujului”

     Situația nu este mai roz nici când vine vorba de cheltuielile aferente transportului la diverse evenimente și întâlniri ale membrilor partidului: „Toate drumurile prin țară ni le plătim singuri. Cum eu sunt profesor, nu mi-am permis să mă deplasez cu mașina personală (Skoda Fabia din 2005) decât în jurul Clujului (Alba, Mureș, Bistrița, Satu Mare). Un drum mă costă în medie 100 lei (benzina) și nu dorm noaptea acolo (decât dacă există aranjamente private). De când am înființat partidul, nu am avut niciodată bani să-mi plătesc un zbor Cluj-București pentru a participa la biroul politic național”.
     Adrian Papahagi își încheie mesajul prin lansarea unei invitații către cei care au altă impresie despre cum merg lucrurile în PMP: „Așa construim: chiar de jos, cu greu, fără să cerșim de la nimeni, fără purcoaie de bani. Prin participarea unor oameni cărora la pasă de soarta țării la Cluj, Alba, Bistrița, Târgu Mureș, Deva, Pitești și pretutindeni. De suspiciunile privitorilor de pe margine m-am săturat până peste cap. Vreți să ne cunoașteți? Veniți la întâlnirile noastre (în fiecare marți, 18-20, Str. Dostoievski 28, la Cluj) și vă veți convinge”.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro