14 oct. 2013

Purtătorul de cuvânt al companiei RMGC a fost amenințat cu moartea!


În aceeași situație se află și parlamentarii din Comisia „Roșia Montană“
Un opozant al proiectului, despre un filmuleț  în care SIRIENII DECAPITAU UN PREOT: 
„CĂTĂLIN, privește și vezi ce izbitor seamănă cu tine și cu CE O SĂ-ȚI FACĂ MOȚII!”     Cu doar o săptămână înainte de întocmirea raportului oficial al Comisiei speciale „Roșia Montană“, tensiunile ating apogeul, purtătorul de cuvânt al companiei canadiene Roșia Montană Gold Corporation (cea care ar urma să exploateze zăcământul aurifer), Cătălin Hosu (foto), fiind amenințat cu moartea!

     Lucrurile au degenerat în chestiunea Roșia Montană. Pe 11 octombrie, pagina oficială de Facebook a purtătorului de cuvânt al RMGC, Cătălin Hosu, a „găzduit” o scenă oribilă, în care un opozant al proiectului, pe numele său Cristi Virciu, i-a ”dedicat” purtătorului de cuvânt un filmuleț grotesc, imposibil de vizionat de către oamenii întregi la minte. Astfel, „pașnicul” opozant îi urează lui Cătălin Hosu să sfârșească precum cel din filmuleț: un preot catolic decapitat de sirieni. La filmulețul postat (cu titlul: „Decapitarea unui preot catolic stârnește strigătele de bucurie ale mulțimii”), Cătălin Hosu îi răspunde maniacului: „Consider că asta este o amenințare cu moartea, drept pentru care am să sesizez Parchetul. De fapt, nu mă mir, pentru că văd că astea sunt metodele pentru cei care nu au argumente, dar au puțină minte”. Postacul nu s-a lăsat cu una cu două și a continuat: „La mine, în Țara Moților, eu sunt stăpân, tu ești un venetic”. Abia apoi, purtătorul de cuvânt al RMGC a încheiat orice dialog cu el și a adresat o rugăminte celor care îi urmăresc postările: „Am fost amenințat cu moartea de perso-najul pe care îl vedeți în foto. Eu
l-am blocat, ajutați-mă să aflu în ce oraș locuiește. Astfel, voi putea comunica Poliției, să-l găsească mai ușor, pentru că am făcut plângere penală. Pentru că așa înțeleg unii democrația”. Fie opozanți, fie susținători ai proiectului, cei care au fost martori la scena care depășește orice imaginație, au împărtășit opinia purtătorului de cuvânt al companiei și au replicat.
     O singură persoană, de aceeași categorie cu Cristi Virciu, și a cărei structură intelectuală o cufundă în anonimat, drept pentru care nu merită nici măcar să îi publicăm numele, a „prelungit” amenințarea cu moartea: „Uite încă una: fuck off and die!!! În lacul ăla de cianură să vă găsiți toți sfârșitul!”

Parlamentarii din comisie au primit mii de mesaje de amenințare

    Mulți dintre parlamentarii din comisia specială pentru „Roșia Montană“ au declarat că au primit telefoane și mesaje în care erau intimidați. Mai mult, aceștia susțin că lucrurile au mers mult mai departe decât și-au închipuit, injuriile și amenințările cu moartea fiind la ordinea zilei.
     Ioan Chelaru a declarat că a primit 11.000 de mesaje în care era amenințat: „Mi s-a spus că îmi iau gâtul, că îmi nenorocesc familia, că neam de neamul meu nu o să mai aibă parte de țara asta. Primele 200-300 le-am citit. Apoi când veneau 3-4 pe minut n-am mai reușit. (...) Majoritatea au venit înainte de a începe lucrările în Comisie, acum mai vin doar câteva zeci pe zi.“
     Și președintele comisiei, senatorul PSD Darius Vâlcov, susține că a primit mesaje de acest gen în care era amenințat și intimidat. „Da, am primit vreo câteva mii de mail-uri și SMS-uri. Au fost și de amenințare, însă nu le-am luat în seamă“, a declarat Darius Vâlcov pentru pesurse.

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro