28 oct. 2013

Ministrul Afacerilor Interne îi promite senatorului Gigi Chiru: „Nu schimbăm legea incompatibilității. Se va aplica și în cazul lui Nicușor Constantinescu!”

Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța

     Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, a răspuns unei întrebări adresate de senatorul Christian Gigi Chiru referitoare la incompatibilitatea primarilor din judeţul Constanţa.
     Parlamentarul constănţean a dorit să afle de la Stroe dacă va solicita respectarea legii în mod unitar şi în cazul aleşilor locali USL, sau îşi propune să-i demită doar pe cei din PDL, apoi să modifice legea în Parlament.
     Membrul Cabinetului Ponta a dat un semnal că legea nu va fi schimbată şi că se va aplica în acelaşi mod în toate cazurile, chiar şi în cel al lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, „capul incompatibilităţii”. Aşadar, ne putem aştepta, nu peste mult timp, la demiteri şi la alegeri anticipate.
În răspunsul său, ministrul Radu Stroe l-a asigurat pe senatorul PDL că „prefectul judeţului Constanţa va acţiona corespunzător hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile ce vor fi emise de instanţele de judecată şi potrivit comunicărilor ce vor fi efectuate de Agenţia Naţională de Integritate”. Încă o dată în răspunsul său se confirma faptul că prefectul va aplica legea în mod unitar  şi corect pentru persoanele aflate în stare de incompatibiliate din judeţul Constanţa. Cu alte cuvinte, este un semnal că USL a făcut un pas în spate şi nu are de gând să modifice legea.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro