14 oct. 2013

Iată evenimentul pe care-l așteaptă toți bărbații din Luncavița! Participă până și Gică Popescu!


     Primăria comunei Luncavița și Asociația Cultural-Sportivă Partizanul Luncavița organizează în zilele de 20 și 27 octombrie 2013 a VI-a ediție a „Cupei Recoltei Old-Boys la Fotbal“.
     La acest eveniment vor participa foști jucători de fotbal cu vârste între 40-90+ ani, din localitățile Luncavița, Rachelu, Văcăreni, Garvăn, Jijila, Măcin, Smârdan, Revărsarea, Isaccea și Niculițel, grupați în patru echipe: Partizanul Luncavița, Progresul Isaccea, Arrubium Măcin și Sarica Niculițel.
     Meciurile vor avea loc la baza sportivă „Gheorghe Popescu“ din comuna Luncavița, cu începere de la ora 10:30, după următorul program:
- duminică, 20 octombrie, semifinalele: ora 10:30 - Progresul Isaccea - Sarica Niculițel, iar de la ora 12:00 - Partizanul Luncavița - Arrubium Măcin.
- duminică, 27 octombrie, finalele: ora 10:30 - finala mică, ora 12:00 - finala mare.

     Intrarea la meciuri este gratuită.
     Prin acest eveniment, baza sportivă va fi inaugurată oficial cu numele de „Gheorghe Popescu“.
În ziua finalelor, pe data de 27 octombrie, va participa la inaugurarea bazei sportive și Gheorghe Popescu, invitat de onoare, un sportiv cu renume internațional, membru al echipei naționale de fotbal „Generația de Aur” și partener al Comunei Luncavița. Alături de acesta vor mai fi prezente și alte personalități sportive, culturale și politice naționale, județene și locale.
     Baza sportivă multifuncțională din Comuna Luncavița a fost realizată prin Ordonanța de Guvern nr. 7/2006 privind înființarea programului de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive în spațiul rural, cu o valoare totală de 1.013.362 lei, din care autoritățile locale au cofinanțat în procent de 49%. Investiția „Modernizare teren fotbal în localitatea Luncavița, comuna Luncavița, județul Tulcea” a transformat o zonă inundabilă într-un loc pentru sport și a presupus: Sistem de drenare a apelor, ziduri de protecție împotriva inundațiilor, împrejmuire cu gard înalt de 6 m, vestiare pentru oaspeți, gazde, arbitri, grupuri sanitare, centrală termică, magazine etc., tribune cu 512 locuri, suprafața de joc cu gazon natural, 47 m  lățime și 92 m lungime (conform Legii sportului), instalație de nocturnă pentru amatori și antrenament.