17 sept. 2013

Vezi care mai sunt șansele de calificare ale României după meciul cu Turcia!DUPĂ CE I-AM ÎNVINS PE UNGURI, TĂVĂLUGUL TURCESC, ÎN FRUNTE CU „ÎMPĂRATUL“ FATIH TERIM, NE-A ZDROBIT

     Fluierul final al lui Alberto Undiano Mallenco din meciul României cu Ungaria a făcut ca șansele echipei noastre la calificare să crească văzând cu ochii. Speranțele însă ne-au fost spulberate de o echipă turcă motivată, care a făcut legea pe Național Arena.
     Dacă tricolorii reușeau să obțină patru puncte din dubla cu Ungaria și Turcia, atunci plecam cu prima șansă pentru locul de baraj, care ne putea duce la Rio. Însă nu s-a întâmplat așa. După un meci bun făcut contra unor unguri furioși, veniți la București alături de niște suporteri fanatici, gălăgioși și obraznici, care au pus mai mult presiune în afara terenului decât în tribunele Național Arena, ai noștri au lăsat-o mai moale în fața Turciei, sosită la București să joace ultima carte. Iar echipa noastră națională a păstrat tradiția ultimilor ani și în purul stil românesc, a tratat meciul decisiv, ce ne putea asigura locul la baraj, cu o frică cronică, specifică echipelor din România, și s-a mulțumit să aștepte, pentru a nu știu câta oară, jocul rezultatelor.

În octombrie suntem olandezi 

     Pe înțelesul tuturor, calculele arată că România nu mai poate merge la baraj decât dacă Olanda nu pierde nici în fața ungurilor, pe teren propriu, nici în ultima etapă, în deplasarea din Turcia. Bineînțeles, în contextul fericit în care tricolorii reușesc să câștige ambele partide ce le vor disputa în compania ultimelor clasate în grupa D, Andorra și Estonia.
     Pe scurt, stăm la mâna olandezilor. Olandezi care sunt deja calificați matematic și dispută ultimele două me-ciuri doar pentru palmares și pentru a vedea la lucru și jucătorii din lotul lărgit. Iar penultimul meci din grupă, acela în care Olanda a fost egala Estoniei, scor 2-2, ar trebui să ne dea mult de gândit.
Dar dacă privim totul într-o cheie optimistă, șanse mai sunt. Iar dacă sperăm că Olanda nu se va face de rușine acasă în fața Ungariei, o echipă modestă de altfel, iar în meciul din Turcia jucătorii batavi se vor duce pentru o partidă de fotbal, și nu pentru  o plimbare pe malul Bosforului, atunci șansele României nu mai sunt atât de mici. Totul este să avem încredere în olandezi.

Ungaria, principala favorită la locul 2

     Ironia sorții face ca, după opt meciuri disputate în grupă, Ungaria să fie prima favorită la locul secund, înaintea Turciei și a României, chiar dacă maghiarii au obținut un singur punct din dubla cu echipa noastră. Astfel, dacă Ungaria obține șase puncte din ultimele două meciuri, indiferent de celelalte rezultate, pleacă la baraj, lăsând acasă o Turcie condusă de „împăratul“ Fatih Terim și niște români însetați încă din 1998 de o calificare la Mondiale.

Iar ca și motto pentru luna octombrie, demodatul „Hai România!“ s-a transformat în realistul „Hai Olanda!“

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro