17 sept. 2013

Toamna se numără inaugurările din mediul rural dobrogeanÎnceperea anului școlar 2013-2014 vine la pachet cu investițiile din segmentul social

     Deși situația în care se află administrațiile locale nu este cea mai optimistă, iată că sunt câteva localități în care festivitatea de începere a anului școlar 2013-2014 va marca deopotrivă și inaugurarea unor obiective importante pentru comunitățile din mediul rural. Luncavița, Cumpăna, Albești, Siliștea și Grădina sunt doar câteva dintre localitățile ale căror primari își vor prezenta cele mai importante investiții din segmentul social și educațional din toamna aceasta. 

Hypermarketul Cora, sponsorul de la Cumpăna

     Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cumpăna, Fundația World Vision România și Biserica Sfânta Cuvioasă Paraschiva au organizat marți, 17 septembrie, inaugurarea și slujba de sfințire a noii clădiri a cantinei sociale din localitate.
     Slujba de sfințire a fost oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a fost însoțit de un sobor de preoți. Cantina socială funcționează pe lângă Biserica Sfânta Cuvioasa Paraschiva din comună, unde zilnic, 80 de copii care provin din familii defavorizate servesc o masă caldă. Cu o zi înainte, copiii din localitate au auzit iar sunetul clopoțelului, după încheierea festivităților care au marcat începutul anului școlar 2013-2014. Hypermarketul Cora a venit în sprijinul administrației publice locale și le-a dăruit elevilor ghiozdane și rechizite.

Investiții din bugetul local, la Luncavița

     Comunitatea din localitatea tulceană Luncavița a marcat luni, 16 septembrie, atât deschiderea noului an școlar, cât și inaugurarea investiției „Extindere și moder-nizare grădiniță și școală în loca-litatea Luncavița, comuna Luncavița, jud. Tulcea”, realizată din fonduri de la bugetul local. Deschiderea noului an școlar pentru Liceul Tehnologic „Simion Leonescu” s-a desfășurat începând cu ora 10:00, în curtea „Școlii Vechi”. La eveniment au participat elevi și părinți, cadre didactice și cetățeni atât din Luncavița cât și din comunele învecinate: Văcăreni, Hamcearca, Jijila și Grindu. La eveniment au mai participat și Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, dar și Dumitru Damian, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro