9 sept. 2013

După ce a fost la un pas de Liga 1, fotbalul din Tulcea se reîntoarce în Liga a 4-a     Problemele financiare din fotbalul românesc au mai făcut o victimă. La mijlocul lunii august, Delta Tulcea a anunțat retragerea din Liga a II-a și practic desființarea echipei,  conducătorii anunțând că nu vor înscrie Delta nici în Liga a IV-a.
     Incapacitatea primăriei Tulcea de a mai finanța echipa de fotbal a făcut ca Delta să rămână doar istorie. La o săptămână de la dispariția echipei, Consiliul Județean Tulcea a pus bazele unei noi echipe, Asociaţia Club Sportiv Delta 2013 Tulcea, pe care a înscris-o în Liga a IV-a.
     „Pornim construcţia unei echipe cu cât mai mulţi jucători din judeţ. Am înscris echipa în Liga a IV-a şi vom discuta cu Primăria pentru a vedea în ce măsură aceasta va putea folosi stadionul Delta Tulcea. Sunt convins că dacă anul acesta Primăria nu ne poate ajuta, de anul viitor va fi alături de acest nou proiect”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Județean Tulcea.
     Cel care se ocupă de CS Delta 2013 Tulcea, din calitatea de președinte, este Florentin Manolache, fostul director general al Săgeții Năvodari.
     „Suntem un club care vom trata cu maximă seriozitate acestă competiţie şi nu vă ascund faptul că avem ca obiectiv câştigarea titlului şi disputarea barajului. Mai mult, la recomandarea preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, domnul Horia Teodorescu, cel care este de fapt mentorul şi iniţiatorul acestei idei de club, vom încerca pe cât posibil să atingem acest obiectiv cu cât mai mulţi fotbalişti tulceni, dar totuşi avem discuţii avansate şi cu alţi fotbalişti din alte judeţe, Galaţi şi Constanţa, care ne pot ajuta să ne atingem obiectivul“, a declarat Florentin Manolache pentru cotidianul tulcean Obiectiv.

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro