5 aug. 2013

Ce legătură există între primarul din Năvodari și Mihaela Rădulescu?


     Mihaela Rădulescu și Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, au în comun cel puțin ziua de naștere: 3 august. Spunem cel puțin pentru că cei doi se aseamănă foarte mult prin caracterele puternice de care dau dovadă ambii, prin vitalitate, optimism și spiritul de lider ce nu lipsește niciunuia. Născut pe 3 august 1967, primarul din Năvodari și-a serbat ziua într-un cadru festiv, printr-o petrecere pe cinste, alături de prieteni, familie, colegi și reprezentanți mass-media, în timp ce vedeta de televiziune, cu doi ani mai mică decât primarul Matei, și-a petrecut ziua de naștere la Monte Carlo, acolo unde s-a stabilit în urmă cu câțiva ani, alături de fiul ei Ayan. Prietenii însă i-au organizat o petrecere surpriză care a impresionat-o pe Mihaela Rădulescu până la lacrimi.

Primarul din Sarichioi își serbează ziua odată cu Barack Obama

     Cristian Vitali Finoghen, primarul comunei tulcene Sarichioi este născut la o zi după primarul orașului Năvodari, pe 4 august. În aceeași zi este născut și președintele ame-rican Barack Obama. Dacă ziua de naștere cade în weekend, atunci, cel mai probabil, primarul Vitali își serbează ziua alături de familie și prieteni. Anul acesta, primarul din Sarichioi nu a mai apucat să își cinstească prietenii pentru că ziua lui l-a prins pe drumul de întoarcere de la Neptun, acolo unde a participat la adunarea generală a Asociației Comunelor din România. Pe de altă parte, tot pe 4 august, Barack Obama a fost la reşedinţa oficială din Munţii Catoctin din Maryland alături de mai mulţi prieteni şi apropiaţi cu care a jucat o partidă de golf. Preşedintele Statelor Unite ale Americii a primit mii de mesaje, dar şi o veste tristă: o nouă ameninţare a grupării Al-Qaeda. De ziua lui, Obama a decis să închidă 22 de ambasade şi consulate din ţările arabe.

Primarul din Luncavița, născut în aceeași zi cu Arnold Schwarzenegger

     Un alt primar care își serbează ziua odată cu vedetele este primarul comunei tulcene Luncavița, Ștefan Ilie. Născut pe 30 iulie, acesta „împarte” ziua de naștere cu actorul și fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger. Ștefan Ilie este un familist convins și, la fel ca și colegul său Cristian Vitali Finoghen, acesta și-a serbat ziua la adunarea generală a Asociației Comunelor din România, deci la muncă. Acesta este și președintele A.Co.R., filiala Tulcea, dar și ofițerul de presă al asociației. Pe lângă faptul că acesta nu și-a putut serba ziua așa cum se cuvine, departe de grijile de zi cu zi, cauzate de funcțiile pe care le deține, a avut și o sumedenie de lucruri de făcut, în calitate de lider al primarilor. Ziua i-a fost înseninată însă de prezența soției și a celor două fetițe pe care le idolatrizează. Actorul, în schimb, este divorțat dar asta nu l-a împiedicat să își petreacă ziua alături de cei doi copii, dar și de fosta soție, cu care a păstrat o frumoasă prietenie.