5 aug. 2013

Baza sportivă din Babadag stârnește invidia județului


     După ce a jucat ani buni la Granitul Babadag, devenind chiar golgeterul ligii a IV-a în sezonul
2010-2011, Georgian Caraman, primarul orașului Babadag, s-a ținut de promisiuni și a făcut o bază sportivă modernă, propice pentru performanță, benefică pentru toți cei dornici de mișcare.
     După părerea multora, Babadagul are la ora actuală unul dintre cele mai bune terenuri de fotbal din județul Tulcea, atât ca suprafață de joc cât și în privința facilităților pentru sportivi, vestiare moderne, cu băi și centrală proprie, aer condiționat, sală de recupe-rare, vestiare speciale pentru arbitri. Terenul, nivelat și regazonat, are instalație de irigat și mașină de tuns iarba similară celor de la cluburile importante. Dar nu numai atât, la propria inițiativă s-a construit un teren de sport cu gazon sintetic și instalație de nocturnă unde se pot juca meciuri de mini-fotbal, handbal sau fotbal-tenis. Oricine dorește să beneficieze de avantajele terenului sau de spațiul sălii de sport, aflată în aceeași zonă, o poate face în schimbul a 60 de lei pe oră în timpul zilei sau 100 de lei în nocturnă. Menționăm că toate acțiunile sau turneele organizate de școlile din localitate sau cluburile de sport au be-neficiat și beneficiază de gratuitate la accesul în baza sportivă! Și tot aici, peste puțin timp, va fi dat în folosință spațiul dotat cu aparate de fitness în aer liber, utilitate cu care se poate mândri orice oraș important!
     Despre echipa de fotbal, primarul Caraman ne-a declarat: ,,Ca să faci perfor-manță ai nevoie de bani și condiții bune. Acum condiții avem, mai greu e cu banii, din bugetul local nu ne permitem să susținem echipa și nici nu cred că locuitorii ar fi de acord cu asta. Încerc să atrag sponsori către echipă, în funcție de aceste sponsorizări putem vorbi și despre performanță. Oricum, de facilitățile de la Babadag poate beneficia oricine care dorește și plătește pentru asta! Planuri? Nu mă voi opri aici, în timp voi rezolva cu tribunele și, de ce nu, cu instalația de nocturnă, dar asta, în condițiile de finanțare, poate însemna ani. Mă mai gândesc la o colaborare cu localitățile din zonă, să susținem o singură echipă regională unde să avem promovați jucători locali, e o idee de discutat!
     Și cum în acest an s-au împlinit 25 de ani de la cea mai mare performanță a echipei de fotbal ,,Granitul” Babadag, meciul din șaisprezecimile Cupei României în compania echipei F.C. Argeș, vom reliza în numerele viitoare ale ziarului un remember al evenimentului, precum și interviuri cu jucătorii de atunci.

Viorel Crețu
redactia@info-sud-est.ro