19 iul. 2013

ZIARUL INFO SUD-EST A ÎMPLINIT UN AN!

     Un an în presă trece cât ai clipi. Pe 20 iulie 2012 intra în tipar primul număr al săptămânalului regional de informare și analiză Info Sud-Est. Au existat și reacții îmbucurătoare, dar și diagnostice sumbre, mulți dintre „cunoscători“ acordând ziarului nou apărut nu mai mult de șase luni de viață, într-un caz fericit, cu o „medicamentație“ corespunzătoare.

     Am încercat, pe parcursul acestui an, să găsim formula potrivită, dar mai ales corectă, de a informa publicul și de a-i da ocazia, prin interviuri, dezbateri, reportaje și anchete să poată cerne informația și să își contureze un tablou al vieții politice, sociale, culturale și economice din România.

     Am reușit să coagulăm o echipă de tineri, specialiști în diverse domenii de activitate, care, prin analizele și opiniile lor să poată aduce o perspectivă corectă asupra evenimentelor de zi cu zi.

     Ferindu-ne de jocurile politice, de ispitele ce bat la ușă zi de zi, am încercat să ne păstrăm calea pe care am pornit cu un an în urmă și să nu ne abatem de la principiile unei prese oneste.

     La capitolul mulțumiri, ne-ar trebui o ediție specială pentru a reuși să cuprindem toate persoanele cărora am vrea să le aducem recunoștința noastră. În primul rând mulțumim oamenilor care ne citesc edițiile scrise sau online. Așteptăm cu mare nerăbdare reacțiile dumneavoastră, sugestiile și propunerile, fiindcă, din punctul nostru de vedere, nu putem evolua fără a avea contact cu cititorul, fără a cunoaște opiniile omului ce este afectat de problemele pe care noi încercăm să le abordăm.

     Le mulțumim oamenilor care ne-au fost alături, colaboratorilor, întregii echipe redacționale și, nu în ultimul rând, Asociației pentru Dialog Intercultural și Studii Istorice INTERMARIUM, ai cărei membri și-au adus un aport substanțial la îmbunătățirea și evoluția proiectului editorial ce a luat naștere în urmă cu un an, ziarul regional de informare și analiză Info Sud-Est.

Andreea Pavel, Director general
Cristian Andrei Leonte, Redactor-șef