13 iul. 2013

Vezi ce le transmite primarul Georgian Caraman localnicilor din Babadag, după primul an de mandat


     „Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, se împlinește anul de la alegerile locale din 2012, alegeri care, prin votul dumneavoastră, au făcut ca Georgian Caraman să devină primarul orașului Babadag. Așa ar suna un anunț oficial, însă tonul acesta aduce și o undă de răceală și distanțare între interlocutori. Ori eu nu vreau așa ceva! Așa că și acum voi căuta să fiu la fel de apropiat față de voi, așa cum îmi place să cred că am fost în acest an.
     Încă înainte de aflarea rezulta-tului alegerilor am creat pagina de Facebook PNL Babadag. Acest
mijloc a devenit, în timp, cel mai important în actul de informare corectă și directă a locuitorilor, prin postări și albume foto care au căutat să vă țină la curent cu activitatea Unității Administrativ-Teritoriale Primăria Babadag, a mea personal, să vă prezinte prin ima-gini stadiul lucrărilor făcute în oraș sau să vă aducă în atenție evenimente cultural-sportive sau de suflet. Consider, totuși, că nu toți cetățenii au avut acces la această formă de informare, de aceea voi încerca pentru că așa este normal, să fac un bilanț cu realizările primului an de mandat, atât cu împliniri cât și cu cele rămase dorință, cu ce aș vrea să se materializeze în viitor, ce-mi propun pe mai departe.
     Așadar nu am făcut un secret, pentru că nu aveam motive, din faptul că am preluat primăria cu datorii foarte mari. Câteva măsuri luate la timp au făcut să nu rămânem fără fonduri financiare și să putem să ducem la bun sfârșit ce aveam început ca lucrări. Și, fără supărare, s-au cam făcut câte ceva în acest orășel în care de 23 de ani doar s-a distrus! Iată, încercând să nu uit, pe scurt, realizările acestui prim an de mandat:
-în cartierul Veterani, s-au reabilitat 4 poduri și podețe peste Tabana, s-au reparat scările din dreptul școlii, s-a reabilitat grădinița, adusă la noi standarde, s-a renovat biserica, s-a creat spațiul și se fac lucrări pentru locuri de parcare și o mini-piață, s-a intervenit operativ la completarea și înnoirea iluminatului stradal, am  făcut și fac demersuri pe lângă Aquaserv pentru finalizarea extinderilor la rețeaua de apă potabilă. Ca neîmplinire consider starea școlii de acolo, am crezut în promisiunile unora ce din păcate nu au fost materializate, oricum, am început și acolo lucrări de modernizare la terenul de sport și am refăcut gardurile care înconjoară școala.
- în zona Centru- BIM – Bendea, s-a redesenat, lărgit carosabilul și refăcut trotuare pe străzile Geamiei (în zona pieței), Pavel Gheorghe și Mihai Viteazu (aici am realizat și lucrări de turnare covoare asfaltice), s-au creat noi locuri de parcare, s-a reabilitat bi-blioteca orășenească, creșa și grădinița, școala generală nr.1 (cele mai mari lucrări ca amploare la o unitate de învățământ, inclusiv acoperișul distrus de furtună). S-au relocat serviciile primăriei, într-un singur sediu, pe Cabanei, pentru a facilita accesul oamenilor la acestea și am construit de la zero acoperișul pentru această locație. Tot acolo s-au construit de la zero magazia pentru ajutoarele europene și hala pentru parcul auto și de utilaje ale consiliului local. S-au fina-lizat lucrările la stadionul orășenesc, înțelegând vestiare, gazon, sistem de irigare, împrejmuire, mini teren cu gazon sintetic. Parcul a fost renovat, dotat cu patru balansoare, achitate din primele mele salarii ca primar, grup sanitar, coșuri de gunoi, loc pentru plimbarea animalelor de companie special amenajat și instalație de irigat. La sediul central al primăriei s-au făcut lucrări de renovare și mo-dernizare a spațiilor. Parcurgem etapele legale pentru încredințarea lucrărilor privind asfaltarea a 12 străzi din această parte a orașului. S-au amenajat, în toate zonele de altfel, spații pentru depozitarea gunoiului menajer, special amenajate. S-au amenajat un parc și două terenuri de sport în Bendea.  Se lucrează la reabilitarea străzii Cobălcescu, ca principală arteră către zona Cabană. Permanent în toate zonele orașului, s-a intervenit pentru îndepărtarea gunoiului depozitat contra tuturor normelor de civism și bun simț, s-a făcut curățenie în cimitirele orașului, pe străzile principale.
Și pentru că de împliniri materiale am spus, trebuie să spun că și cele de suflet mi-au fost aproape. Iată, adevărate premiere pentru oraș, de Crăciun am fost cu Moșul la toate școlile din oraș, grădinițe, creșă, împărțind cadouri, le-am mulțumit celor care au reprezentat cu cinste orașul, la întreceri și concursuri culturale și sportive. Am reluat festivalul Florilor de tei, am sărbătorit cum se cuvine ziua orașului și Ziua Națională a României.
     Nu am spus toate acestea ca să mă laud. Cetățeanul are dreptul să fie informat de cei aleși despre cum merg treburile în cetate, despre ce se face, despre ce se intenționează a se face. Ori, dacă despre realizări cred că e suficient ce am spus, să vedem și ce aș avea în plan pentru următorul an de mandat. Poate că e suficient să luăm problemele punctate în pliantul propriu din campania electorală și să concluzionez că acestea sunt țintele urmărite. Și ar fi normal, pentru că cine nu-și onorează promisiunile riscă sancțiuni din partea celor care l-au votat! Ori eu, peste 3 ani vreau să mă prezint cu fruntea sus în fața dumneavoastră! În funcție de fondurile bănești avute la dispoziție vă asigur că singura mea preocupare va fi readucerea Babadagului la nivelul unui oraș civilizat, în care oamenii să fie mândri că locuiesc!
Vă mulțumesc încă o dată!

Georgian Caraman,
primarul orașului Babadag