5 iul. 2013

Studenți ovidieni de top     Miercuri, 3 iulie a.c., la Universitatea „Ovi-dius” din Constanța, a avut loc, în premieră, evenimentul „Studenți ovidieni de top”, care a reunit în Aula Magna studenți, cadre didactice și întreaga conducere a instituției. La initiațiva rectorului prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, cei mai buni studenți ai universității, câștigători la diverse competiții naționale și internaționale, făcând posibilă o mai bună vizibilitate a Universității „Ovidius”, au fost aplaudați,  au urcat pe podium și au primit Diploma de merit Ovidius.
     „Vă felicit în numele întregii comunități academice ovidiene pentru realizările deosebite care v-au plasat în elita studenților din această instituție. Într-o economie bazată pe cunoaștere, cunoștințele acumulate se transformă în bun economic. De aceea, investiția dumneavoastră va trebui continuată, iar alte rezultate nu vor întârzia să apară. Rolul dumneavoastră este indispensabil în promovarea brandului ovidian. Toate acestea ne bucură, pentru că împreună contribuim la realizarea unuia dintre obiectivele principale ale programului managerial”, a declarat rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.
     Au felicitat studenții pentru rezultatele obținute și președintele Senatului, prof.univ.dr. Petru Bordei, prorectorul Educație și formare continuă, prof.univ.dr. Gabriela Stanciu, prorectorul Relații internaționale și studenți străini, IPS Teodosie Petrescu, prorectorul Cercetare ştiinţifică, dezvoltare, inovare şi relaţii cu mediul economico-social, prof.univ.dr. Victor Ploae, Directorul Direcției editoariale, carte universitară și relații publice, conf.univ.dr. Aurelia Lăpușan.
     Rectorul le-a înmânat personal celor 41 de studenți de top Diploma de merit Ovidius. Totodată, au fost acordate și certificate de voluntariat studenților care au participat la caravanele pentru promovarea ofertei educaționale a universității în acest an.
     Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susținute de foști studenți ai UOC, în regia lui Gheorghe Căpățână, redactor-șef al postului de Radio Doina. Cu acest prilej, a fost lansat și Imnul Universității „Ovidius” din Constanța, compus de conf.dr. Dumitru Lupu.