13 iul. 2013

PREMIERĂ! Rectorul unei universități constănțene este vicepreședintele Consiliului Național al Rectorilor!     Vineri, 5 iulie a.c., Consiliul Național al Rectorilor (CNR) din România s-a întrunit pentru alegerea membrilor Biroului permanent la Universitatea „Ovidius”, fiind pentru prima dată când o universitate din Constanța găzduiește lucrările celui mai important  for
academic din țară.
     Ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică - Mihnea Costoiu și Secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale - Gigel Paraschiv au participat la lucrări, alături de rectori de la universități de stat și universități private.
     Echipa de conducere a Consiliului Național al Rectorilor din România este formată din președinte, 11 vicepreședinți și un secretar general. Preşedinte al CNR a fost ales prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu - Universitatea de Științe Agriconomice și Medicină Veterinară din București, iar fostul preşedinte al CNR, prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu  - preşedinte de onoare al consiliului.
     Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr.ec. Dănuț Tiberius Epure, a fost ales vice-președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România.  „Este pentru prima dată când o universitate din Constanța are un reprezentant în conducerea Consiliului Naţional al Rectorilor. Acest lucru arată credibilitatea și performanța la care a ajuns Universitatea „Ovidius” din Constanța și, totodată, faptul că merită cu prisosință să fie inclusă în elita universtăților din țară. Iar managementul noii conduceri a fost apreciat de cel mai important for academic din țară - Consiliul Național al Rectorilor”, a declarat rectorul Univer-sității „Ovidius” din Constanța, ales vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor.
„Felicit rectorul Universității „Ovi-dius” pentru noua calitate de vice-președinte, intrând astfel între primii 11 rectori din țară.  Consiliul Național al Rectorilor din România promovează iniţiativele care pot duce la ridicarea nivelului învăţământului superior românesc și asigur noua conducere a consiliului de deschiderea mea personală pentru toate proiectele necesare dezvoltării mediului academic românesc”, a declarat Ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică - Mihnea Costoiu.