29 iun. 2013

Vreți o plajă curată și liniștită, unde să puteți savura un cocktail răcoros? Nisipul și beach-barurile din Năvodari vă așteaptă!     Vara și-a intrat în drepturi, turiștii au început să vină, barurile de pe plajă s-au deschis! Concertele
estivale nu lipsesc, nici distracția din cluburi. Pentru cei care s-au săturat însă de nebunia și agitația din celebra stațiune Mamaia, pentru cei care preferă o plajă curată, liniștită și deloc aglomerată, noi am găsit soluția: Plaja din Năvodari.

     Administrația publică din oraș se mândrește cu o amplă acțiune de ecologizare a zonei (la care a parti-cipat până și primarul Nicolae Matei), prin care a fost curățată o suprafață de șase kilometri de nisip, iar barurile vă așteaptă cu prețuri care „au intrat la apă” special pentru turiști!

Ce spune primarul despre plaja din Năvodari?

     În urma acțiunii de ecologizare, primarul Nicolae Matei a declarat: „Eu vreau să conştientizez bogăţia pe care o are oraşul Năvodari, şi vreau să conştientizez în rândul cetăţenilor şi începem cu Primăria, ca fiecare să ne educăm copiii şi semenii să aruncăm cât mai puţine gunoaie, să nu mai arunce din maşină hârtii şi tot felul de borcane, pachete de ţigări, pentru că zilnic trimit de la Primărie oameni să strângă de pe marginea drumului. Nu este o iniţiativă de a pune funcţionarii primăriei să se înjosească pentru că şi eu, şi voi acasă vă faceţi curăţenie în curte şi acasă. Năvodari este casa noastră, a tuturor şi trebuie să dăm un exemplu şi să conştientizăm această acţiune în rândul năvodărenilor”.

Ecologizarea plajei, demarată în urma unei sesizări de pe Facebook!

     Acţiunea de ecologizare a fost demarată în urma unei sesizări pri-mite din partea Elizei Dochie, care locuieşte în Năvodari. Femeia mărturiseşte că nu se aştepta ca edilul să ia măsuri atât de repede: „Mă simt foarte mândră, pentru că nu mă aşteptam nici să răspundă la mesajul de pe Facebook. Probabil domnul primar primeşte o mulţime de sesizări, de mesaje şi nu mă gândeam că se ocupă personal de pagina dumnealui de Facebook. Şi când am văzut că ziua următoare am primit deja răspunsul, m-am bucurat. Sesizarea am făcut-o duminica trecută şi iată că nu a trecut nici măcar o săptămână. Mi-aş dori să devină un model şi fiecare să devină respon-sabil, să nu mai arunce chiştoace de ţigări şi seminţe sau sâmburi de fructe pe plajă, pentru că trebuie să ne bucurăm toţi de o plajă curată”, a declarat Eliza Dochie.

Cei mai simpatici turiști! Tabăra din Năvodari, luată cu asalt de sute de copii!

     De asemenea, autoritățile locale au pregătit ca la carte pavilioanele de cazare din Tabăra de la Năvodari, dar și plaja și locurile unde se vor desfășura activitățile culturale, sportive și de socializare. Primii turiști sosiți în „orașul unde soarele sărută marea” (așa cum îi place primarului să-și prezinte orașul) au fost 200 de copii proveniți din familii cu venituri modeste, printr-un proiect derulat de Asociația ATAC din Galați, în colaborare cu Primăria Năvodari și Fundația Familia Galați. Pe lângă reprizele de plajă și baie, copiii au participat zilnic la concursuri distractive pe plajă și competiții sportive. Serile au fost dedicate concursurilor de dans ori miss și mister, la discoteca din Campus, dar și distracției în aer liber la Doors Beach, unde au servit doar băuturi fără alcool. Tabăra Năvodari va fi în această vară gazda a peste două mii de elevi care vor veni la mare din toate colțurile țării.

Nicolae Matei: „Dacă nu insistam ca tabăra să rămână la noi, în locul ei ar fi fost azi pensiuni și case ale șmecherilor”

     „Suntem în Tabăra de copii şi Tabăra am adus-o oraşului Năvodari. Nu s-a vândut niciun metru de teren din Tabără. Foarte mulţi dintre voi lucraţi la Primărie şi ştiţi că Tabăra aparţine domeniului privat din oraşul Năvodari şi oraşul Năvodari are 40 la sută acţiuni în Tabără, şi faţă de anii anteriori se lucrează în Tabără, şi Tabăra a început să prindă viaţă, este a oraşului şi primeşte din ce în ce mai mulţi copii, faţă de anul trecut. Anul acesta primim un număr dublu de copii. De aceea am vrut să începem acţiunea de aici din Tabără. A fost o ambiţie de a mea să păstrăm Tabăra aşa cum este, să vedeţi şi voi spaţiile verzi care necesită să fie îngrijite şi făcute mai frumoase că erau lăsate de izbelişte şi în paragină. Dacă nu era acţiunea mea să ţinem Tabăra la oraş, astăzi găseaţi pe aici tot felul de fundaţii de case, de pensiuni de la toţi şmecherii din ţară. Eu nu am vrut să se întâmple acest lucru, am vrut să păstrez cât mai intact acest patrimoniu pentru oraşul Năvodari”, a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro