8 iun. 2013

„Sfatul Bătrânilor” o va îndruma pe Ancuța Belu către prioritățile din segmentul social, iar consilierii locali își vor împărți cărțile de vizită prin localitateDECIZIE INEDITĂ PENTRU CONSOLIDAREA DIALOGULUI CU LOCALNICII DIN MIHAIL KOGĂLNICEANU

     Începând cu luna iunie, problemele de natură socială vor fi expuse administrației locale din comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu în cadrul unor întâlniri inedite, care se vor desfășura chiar în sediul primăriei.
     Nemulțumirile și dorințele locuitorilor vor fi puse pe tapet chiar de înțelepții comunității. Astfel, primarul Ancuța Belu, periodic, va participa la întrunirile noii structuri, înființate la inițiativa unui localnic. Edilul a îmbrățișat imediat ideea întâlnirilor, încercând astfel să ia act de dorințele și nevoile localnicilor săi într-un mod mult mai eficient. Așa s-au pus bazele „Sfatului Bătrânilor”, o structură care a fost oficializată simbolic prin imprimarea unor insigne, mape, pixuri și agende. O primă întâlnire a și avut loc și s-a bucurat de un succes nebănuit, sediul primăriei devenind neîncăpător pentru cei peste 50 de înțelepți care s-au arătat extrem de interesați și mulțumiți că, în sfârșit, vor putea avea un dialog direct cu reprezentanții administrației pu-blice. În cadrul întâlnirilor vor fi dezbătute o serie de proiecte pe cartiere, iar rezolvarea sau implementarea acestora va fi decisă în funcţie de votul bătrânilor. Printre primele dorințe exprimate în cadrul primei ședințe a „Sfatului Bătrânilor” se numără și înființarea unui Club al Pensionarilor și amenajarea unei piețe în zona centrală a comunei. Ancuța Belu a precizat că, pentru a eficientiza și mai mult dialogul cu localnicii, consilierii își vor face cărți de vizită pe care apoi le vor împărți în comunitate.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro