8 iun. 2013

Raliul Deltei a scos Tulcea din anonimatDupă 20 de ani, evenimentul s-a bucurat de un succes extraordinar

     „Raliul Deltei“ a intrat în circuitul Campiona-tului  Național de raliuri în anul 1981. Au urmat etape în anii `82, `83, `92, `93. Și pentru că un astfel de eveniment sportiv necesită eforturi financiare foarte mari, raliul de la malul Dunării a dispărut timp de 20 de ani. 
     Dar iată că anul 2013 a fost cu noroc pentru tulceni, deoarece meseriașii pe patru roți au ambalat motoarele între 30 mai și 1 iunie, chiar sub nasul lor. Și a fost într-adevăr un succes, atât pe plan sportiv, cât și pe plan mediatic. Pe plan sportiv, Ra-liul Deltei s-a bucurat de prezența la start a multor nume grele din acest sport, precum Francois Delecour, Gergo Szabo, sau Bogdan Marisca. 


     Pe plan mediatic,  Raliul Deltei a însemnat pentru Tulcea mijlocul prin care acest oraș a câștigat un capital de imagine fantastic, capitol la care a suferit în ultimii ani. Fiind un eveniment care a beneficiat de o sumă de bani frumușică acordată publicității și promovării în presă, raliul de la Tulcea a adunat, parcă nesperat, nume grele din politica românească, atât din cea locală, cât și de la nivel național. Astfel, la eveniment au participat Victor Ponta, premierul României, Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, Corina Martin, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism și, bineînțeles, organizatorii și gazdele etapei de raliu, Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea și Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, acesta din urmă fiind și cel care a dat startul în Raliul Deltei. Și ca să încheiem într-o notă optimistă, sperăm ca și la anul să avem parte de spectacol automobilistic, iar Tulcea să revină în atenția publicului larg datorită unor evenimente organizate cel puțin la fel de bine ca Raliul Deltei 2013.

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro