1 iun. 2013

PRIMARUL VRABIE ÎȘI ÎNCURAJEAZĂ LICEENII SĂ MEARGĂ LA FACULTATE ÎNTR-UN MOD INEDIT. VREA SĂ LE PLĂTEASCĂ TRANSPORTUL, CAZAREA, HRANA ȘI TAXA DE STUDIU!     Primăria Peștera nu mai are nevoie de nici o prezentare atunci când vine vorba de implicarea administrației locale în proiecte educaționale și în asigurarea condițiilor de studiu pentru copiii din localitate. E cunoscut faptul că atât școlarii, cât și liceenii din Peștera primesc burse de studiu și premii în bani pentru rezultate deosebite la învățătură. Însă cea mai recentă inițiativă a primarului Valentin Vrabie le întrece pe toate și nu ar fi de mirare dacă unii colegi ai edilului vor rămâne cu gura căscată la auzul acesteia.
     Primarul a decis ca fiecare licean din localitatea Peștera care dorește să urmeze cursurile unei facultăți să primească o bursă. Nu vă gândiți la câteva sute de lei. Valentin Vrabie și-a propus ca viitorii studenți din Peștera să primească o bursă atât de mare încât acestora să le fie asigurate transportul, cazarea, hrana și... taxa de studiu! Singura condiție a primarului este ca viitorii studenți să fie locuitori ai comunei Peștera:
„Prioritatea oricărui primar trebuie să fie investiția în viitorul comunei sale. Și cine reprezintă viitorul oricărei localități? Evident, copiii și tinerii noștri. Dacă noi nu facem tot posibilul ca aceștia să primească o educație corectă și să le asigurăm condițiile necesare pentru a-și continua studiile înseamnă că nu ne pasă de viitor. Sigur, fiecare primar trebuie să facă toate eforturile necesare, în limita bugetului disponibil. Să sperăm, astfel, că ne va ajuta Dumnezeu să găsim resursele necesare (și sunt sigur că vom reuși) pentru ca viitorii studenți să primească burse pe măsura nevoilor pe care le vor avea în Constanța. Vrem ca aceștia și familiile acestora să nu se gândească cu ce bani își vor plăti cazarea la cămin, hrana, sau transportul. În cazul în care vom avea liceeni care vor intra pe locurile cu taxă, atunci vom încerca să facem tot posibilul să le plătim și taxele de școlarizare”, a declarat primarul Valentin Vrabie.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro