21 iun. 2013

Primarul Matei pariază pe Anamaria Prodan și Tibor Selymes

SĂGEATA NĂVODARI SE PREGĂTEȘTE DE LIGA I

     Pe 17 iunie, Săgeata Năvodari și-a prezentat, într-o conferință de presă, echipa tehnică și planurile de viitor. Alături de Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, au fost Anamaria Prodan și Tibor Selymes, primele achiziții ale celor de la Săgeata.
     Fericiți peste măsură de promovarea în Liga I, principalii finanțatori ai Săgeții, Nicu Babu și Nicolae Matei (reprezentantul primăriei Năvodari, principalul sponsor al echipei) au pornit fulminant campania de achiziții pentru sezonul 2013-2014 a primului eșalon fotbalistic. Pe lângă experiența profesională, Săgeata Năvodari a câștigat și capital de imagine prin aducerea lui Tibor Selymes, în funcția de antrenor și a Anamariei Prodan în calitate de, se pare, președinte, însă funcția exactă nefiind confirmată de conducere.

Anamaria Prodan: „Lăsați răutățile deoparte, ca să putem crește frumos“

     „Am venit cu teamă pentru că nu știam ce echipă găsesc. Este greu cu primarii, dar sunt deosebit de încântată de ce este aici. Nicolae Matei este genul de om cu care nu ai nevoie de contract. Îmi plac provocările și sper să ajut cât pot de mult echipa din Năvodari. La anul pe vremea asta sper să fim în aceeași formulă. Am fost la mai multe echipe și n-am dat greș nicăieri. Îmi doresc ca acesta să fie cel mai puternic proiect. Dacă îmi pun ceva în cap, reușesc. În ceea ce privește jucătorii, aș vrea să avem fotbaliști proprii și nu să împrumutăm de la alte echipe. Nu am făcut un țel în a crește jucătorii Stelei“, a declarat Anamaria Prodan.
     Cât privește relația cu presa, aceasta a mai spus că ar dori ca jurnaliștii să lase răutățile deoparte.
Întrebată de statutul ei la echipă, Anamaria Prodan a evitat răspunsul, declarând doar că va face tot posibilul să ajute echipa și că nu va fi cineva la club care să taie și să spânzure, primarul fiind cheia în această ecuație.

Nicolae Matei: „Săgeata este acum echipa de suflet a Constanței. Năvodari excelează“

     „Năvodari excelează. Este altfel de oraș. Suntem echipa momentului. Sper să revină și Farul. După Farul, respect foarte mult Viitorul lui Hagi, dar Săgeata acum este echipa de suflet a Constanței. Vom juca pentru Năvodari și pentru Constanța. Ca administrație vom fi în continuare alături de echipă și o vom susține cât vom putea. Orașul va cheltui aceeași sumă de bani pe care a pus-o la dispoziție echipei în Liga a 2-a. Sunt sigur că Săgeata nu va fi victima primei ligi și sunt convins că vom face o figură frumoasă.  Din punct de vedere sportiv, rolul meu se termină aici. Am reușit să aducem oameni de valoare. Predăm ștafeta profesioniștilor.“

Tibor Selymes: „Problema este că echipele cu care ne vom lupta sunt în pregătire, noi suntem în formare“

     Proaspătul antrenor instalat la Năvodari este încrezător în viitorul echipei, declarând că este un proiect viabil. „O să facem o figură frumoasă. Am venit să formăm o echipă și la anul tot în prima ligă vom fi. Sunt câțiva copii talentați, dar trebuie să facem echipă competitivă. Problema este că echipele cu care ne vom lupta sunt în pregătire, noi suntem în formare“, a completat Selymes. Acesta va fi ajutat de doi secunzi, Gică Butoiu și Gabi Manu, alături de un preparator fizic școlit în Franța.

Mult entuziasm, însă și multe necunoscute

     Deși proiectul de la Năvodari pare unul sănătos, bazat pe entuziasmul finanțatorilor și pe experiența adusă de Selymes și Prodan, Liga I s-a dovedit, de-a lungul timpului, o nucă tare pentru echipele noi promovate, acestea muncind din greu pentru a rezista în primul eșalon fotbalistic. De cele mai multe ori banii au jucat un rol important în performanțele echipelor.
     Cu un buget de aproximativ 2-2,5 milioane de euro, conform declarației lui Nicolae Matei,  Săgeata Năvodari va trebui să susțină o campanie de achiziții de jucători optimă pentru a putea forma un lot puternic. La ora aceasta nu s-a vehiculat numele nici unui fotbalist, cei din conducere spunând că vor dezvălui aceste nume după semnarea contractelor.
     Cert este că pe lista celor de la Năvodari sunt 12 jucători cu experiență în prima ligă.
În ceea ce privește meciurile disputate pe teren propriu, acestea vor avea loc pe stadionul Farului, iar conducătorii speră ca returul campionatului să îl joace la Năvodari, baza sportivă intrând într-un proces de modernizare.

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro