14 iun. 2013

În timp ce fotbaliștii sunt „artiști“ în cluburi, adevărații artiști câștigă argintul la Campionatul Mondial „Moscova Art-Football 2013“     În timp ce fotbalul românesc ne surprinde neplăcut zi de zi, iată că artiștii din România ne aduc zâmbetul pe buze.
     Săptămâna trecută, naționala artiștilor fotbaliști din România a devenit vicecampioană mondială. Campionatul Mondial „Moscova Art-Football 2013“ a avut loc în Rusia și a aliniat echipe formate din artiști din toată lumea. Băieții noștri au trecut pe-aprope de cea mai înaltă treaptă a podiumului și au pierdut finala în fața Braziliei, scor 1-3. Printre componenții echipei artiștilor s-au remarcat nume precum Adrian Enache (foto stânga), Aurelian Temișan, Kamara, Andrei (Alb și Negru) sau Cornel Păsat. Ba mai mult, patru dintre jucătorii români au fost convocați să joace în Selecționata Lumii. Este vorba despre Adrian Enache (atacant), Aurelian Temișan (portar), Ionuț Andraș (fundaș) și Cornel Păsat (mijlocaș). Și văzând aceste performanțe ale unor oameni care nu câștigă bani din fotbal, mă aplec asupra numeroaselor scandaluri din lumea fotbalului românesc, care implică neprofesionalismul unor jucători. Și trecând peste problemele financiare ce au acaparat fenomenul fotbalistic, dar și sportiv în general, aduc în discuție comportamentul și întâmplările smulse parcă din telenovele ale unor fotbaliști din România. Tabloidele mioritice alocă spații mari poveștilor de dragoste și escapadelor nocturne învăluite în vapori de alcool ce au ca protagoniști vedetele din Liga lui Mitică.


     Și astfel ne mulțumim cu performanțele artiștilor și ne amuzăm cu articolele despre fotbaliștii care abia se târăsc la plecarea din cluburile și barurile de fițe din România.

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro