29 iun. 2013

Gigi ia cu executare, Steaua ia cu suspendareFURIA TURCILOR: ÎN TIMP CE STEAUA VA JUCA ÎN CHAMPIONS LEAGUE, ECHIPELOR FENERBAHCE ȘI BESIKTAS LI S-AU ÎNCHIS DRUMURILE EUROPENE

     Decizia UEFA din data de 25 iunie a inflamat spiritele. După ce Forul european a decis ca Steaua să joace în preliminariile Champions League, iar echipele turcești Fenerbahce Istanbul și Besiktas Istanbul să fie excluse din competițiile europene timp de un an, respectiv doi, în cazul celor de la Fener, turcii au ieșit la atac, acuzând că UEFA cântărește cu unități de măsură diferite.
     În timp ce turcii își ling rănile, resimțind un nou cutremur în lumea fotbalistică, Steaua răsuflă ușurată, decizia în cazul ei fiind una favorabilă. Mult mai norocoasă decât patronul ei, Gigi Becali, echipa din Ghencea a primit sentința de la UEFA: echipa este eliminată timp de un an de zile din cupele europene, însă pedeapsa este suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.
     Perfect ar fi fost ca durata perioadei de probă să coincidă cu pedeapsa lui Nea Jiji, adică trei ani, deoarece în ultimii doi ani de probă a Stelei, după ce baciul își va săvârși pedeaspa, ar putea să-l mai apuce o dată dărnicia, și, în nemărginita sa bunătate, ar mai premia vreo echipă care ar putea-o face campioană pe Steaua, iar roși-albaștrii ar fi eliminați din Europa.

Steaua, fenomen național

     Înainte de aflarea verdictului UEFA, multe personalități marcante ale țării noastre și-au arătat sprijinul pentru Steaua și dezacordul pentru un eventual verdict negativ al europenilor. Chiar și Victor Ponta, premierul româniei, deși pasionat până peste poate de baschet, a fost solidar cu roș-albaștrii și a spus că o posibilă suspendare a Stelei ar reprezenta o nedreptate.
     La venirea în țară a steliștilor, după primul cantonament condus de Reghecampf, fanii au așteptat echipa la aeroport și au reluat sărbătoarea de la câștigarea campionatului, de data aceasta în cinstea veștii venite de la instituția condusă de francezul Platini.

Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro