29 iun. 2013

Elevii băbăieni excelează la „Cetățenie democratică“     Dacă ar fi să te iei după numărul de diplome decernate joi, 20 iunie, în sala de spectacole a Centrului Cultural din Babadag, pentru elevii care au obținut rezultate bune și foarte bune la învățătură și la diverse concursuri, ai putea spune că situația stă bine.
     Dar în momentul în care faci cunoștință cu procentul de promovabilitate din Grupul Școlar ,,Dimitrie Cantemir” (pentru că de elevii de aici era vorba), pe anul școlar 2012-2013..., mai bine, pe larg, într-o altă anchetă a ziarului!
     Să nu stricăm festivitatea momentelor, cel puțin acum, și să spunem că au fost acordate peste 60 de diplome iar după posibilitățile fiecărui profesor, premii constând în cărți. Se pare că și diplomele au fost realizate tot prin implicare personală, probabil Inspectoratele școlare sau chiar Ministerul Învățămâtului nu prea au bani, și pentru cei care chiar muncesc și încă pot crea imagini pozitive..., alt subiect ce merită discutat iar concluziile transpuse în acțiune concretă!
     Și totuși băbăienii au și motive de mândrie! În perioada 3-6 iunie a.c., la Sulina, s-a desfășurat Concursul Național de proiecte ale Consiliilor Elevilor ,,Parteneriat în educație - Prezent și perspective” cu două secțiuni distincte: ,,Sănătate și Mediu” și ,,Cetățenie democratică”. Liceul din Babadag a parti-cipat cu un proiect la cea de a doua secțiune, proiect la care au colaborat 11 elevi sub conducerea și coordonarea domnișoarei profesor doctor Melia Abdula, iar rezultatul a fost... premiul I! De menționat că la festivitate primarul Georgian Caraman a premiat în nume personal copiii care au participat la acest proiect (și nu numai, se pare că e vorba de un nucleu de elevi care chiar se implică activ!).
     Despre câteva subiecte legate de tineri, cultură, educația copiilor din Babadag, de săptămâna viitoare, numai în Info Sud Est.

Viorel Crețu
redactia@info-sud-est.ro