14 iun. 2013

Ce vrea să insinueze prefectul? „Un Guvern cu 70% susținere în Parlament poate modifica legea ANI”BOLA AR VREA SĂ PREVINĂ O „DECAPITARE“ ÎN MASĂ LA NIVELUL ADMINISTRAȚIILOR LOCALE DIN CONSTANȚA ȘI A DISCUTAT DEJA CU REPREZENTANȚII MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

     Eliberarea din funcție a lui Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă, a stârnit interesul jurnaliștilor din presa locală cu privire la situația în care se află și ceilalți zeci de primari constănțeni cercetați de Agenția Națională de Integritate, dar și președintele CJC, Nicușor Constantinescu. Cel mai vehiculat zvon este acela că, mai devreme sau mai târziu, soarta edililor va fi aceeași ca și a primarului Vasile Delicoti.
Prefectul județului Constanța, Eugen Bola (foto), pare să fie de aceeași părere. Acesta a declarat pentru ziarul „Replica”, în mai multe rânduri, că va urma ”o decapitare în masă a conducătorilor acestui judeţ” și că dacă legea ANI nu se schimbă ” riscăm ca 40 de primari să-şi piardă funcţiile sau dreptul de a candida și va fi un haos”.
     Acesta a declarat pentru cotidianul „Replica”: „Eu am încredere că un Guvern care este susţinut de 70% din Parlament va putea să adopte o modificare care să pună legea ANI în acord cu celelalte legi care privesc aleşii locali. Dacă se modifică legea, ea se va aplica retroactiv şi celor care se află în instanţă, cei care au contestat rapoartele ANI privind incompa-tibilitatea. Am discutat această problemă şi la Ministerul Afacerilor Interne, le-am spus că riscăm ca 40 de primari să-şi piardă funcţiile sau dreptul de a candida și va fi un haos”.

Vasile Delicoti continuă să meargă la muncă și să se implice în derularea proiectelor, deși a fost eliberat din funcție

     În tot acest timp, de când a fost eliberat din funcție, Vasile Delicoti continuă să meargă zi de zi la primărie și pe teren, acolo unde se efectuează lucrări în cadrul proiectelor pe care le derulează. Acesta ne-a declarat: „Nu pot să las comuna de izbeliște doar pentru că am fost eli-berat din funcție pe criterii politice, printr-o lucrătură. Continui să lucrez la proiecte și să mă zbat pentru obținerea finanțărilor, pentru că am speranța că, într-un târziu, justiția va face dreptate“.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro