1 iun. 2013

Ambasadorul Macedoniei în România, în vizită la Călărași: „Proiectele administrației locale oferă o perspectivă luminoasă județului vostru”     Excelența Sa, Dr. Pande Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia în România, a acceptat invitația șefilor administrației publice locale din județul Călărași și, pe 28 mai a.c., prefectul George Iacob, alături de președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu George Filipescu, viceprimarul Virgil Dumbravă și subprefectul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Călărași au primit vizita diplomatului.

„Îmi face o deosebită plăcere că mă aflu astăzi în Călăraşi. Am avut o discuţie rodnică şi interesantă despre excelentele relaţii politice dintre Republica Macedonia şi România, la fel de bune fiind şi relaţiile din domeniul cultural şi academic, dar am discutat cel mai mult despre posibilitatea de dezvoltare a relaţiilor economice. Un bun efect este organizarea de întâlniri dintre reprezentanţii camerelor de comerţ, urmând o întâlnire a oamenilor de afaceri. Am avut o deosebită plăcere să aflu despre proiectele conducerii judeţene, proiecte ce oferă o perspectivă luminoasă. Deşi Macedonia este o ţară cu o suprafaţă mică şi cu un număr mic de locuitori, dar are o politică economică dinamică, o ţară cu cele mai mici taxe din Europa şi printre cele mai mici din lume. Banca Mondială consideră Republica Macedonia ca fiind una dintre ţările cu cel mai mic mediu de afaceri din lume. Discuţiile de astăzi au condus către ideea că punctele economice comune duc către terţe pieţe, asta fiind un lucru bun atât pentru Macedonia cât şi pentru România“, a declarat  Ambasadorul Macedoniei, Pande Lazarevski.
 
     Sfârșitul lunii mai a fost unul de succes în ceea ce privește întâlnirile la nivel înalt ale administrației locale din Călărași. Pe 22 mai, edilii au primit vizita ambasadorului Franței la București, care s-a arătat la rându-i extrem de încântat de activitatea desfășurată de Primăria și Consiliul Județean Călărași. Acesta a declarat că România și Franța „sunt două paradisuri agricole“, iar investitorii francezi prezintă un interes crescând pentru dezvoltarea afacerilor în județul Călărași.

Cristian Andrei Leonte