21 apr. 2013

Primarul Hogea: Vizita Caravanei „Ovidius” poate fi începutul unei relații interinstituționale de succes, ce îi va avantaja mai ales pe viitorii noștri studenți


Pe 24 aprilie, Rectorul Dănuț Tiberius Epure se întâlnește cu elevii claselor a XII-a din Tulcea.

Începe Caravana „Ovidius”! Proiectul reprezintă cea mai importantă inițiativă a conducerii Universității în segmentul promovării instituției în județul Constanța, dar și în județele învecinate. Rectorul Dănuț Tiberius Epure, însoțit de o echipă formată din alți reprezentanți ai instituției, va deschide calea unui dialog direct cu elevii din anii terminali, dar și cu profesorii interesați de oferta educațională. Primele acțiuni ale Caravanei vor avea loc în municipiile Mangalia, Medgidia și Tulcea. Inițiativa Universității „Ovidius” se bucură deja de succes în rândul administrațiilor locale, care s-au declarat deschise către astfel de proiecte. Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea (de unde provine cel mai mare număr de studenți ovidieni, după Constanța), ne-a declarat:
 „Cred că nu greșesc dacă afirm că Universitatea „Ovidius” din Constanța reprezintă cea mai importantă instituție de învățământ universitar din sud-estul României. Astfel, vizita li-derilor instituției nu poate decât să ne bucure și să ne onoreze deopotrivă. Și ca reprezentant al administrației locale, dar și ca profesor, sunt deschis și încurajez orice activități cultural-educative, iar vizita caravanei în Tulcea poate fi începutul unei relații interinstituționale de succes, ce îi va avantaja mai ales pe viitorii studenți tulceni. Elevii noștri sunt copii deosebiți, iar unii dintre ei se bucură de rezultate excepționale. Anual, o mare parte alege să urmeze cursurile facultăților din cadrul Universității „Ovidius”, deci absolvenții noștri vor fi direct interesați de mesajul și programa școlară promovate de conducerea universității”, ne-a declarat Constantin Hogea, primarul munici-piului Tulcea”.
Într-un interviu publicat în ediția precedentă, Dănuț Tiberius Epure, rectorul Universității „Ovidius”, ne-a declarat că județul Tulcea este cel mai important, după Constanța, în ce privește numărul de absolvenți de liceu care aleg să urmeze cursurile facultăților din cadrul universității pe care o manageriază.
„Ne bucură faptul că am găsit un sprijin real în rândul administrațiilor publice locale, în ce privește asigurarea cadrului favorabil desfășurării întâlnirilor dintre viitorii studenți și Caravana „Ovidius”. Din acest punct de vedere, Primăria municipiului Tulcea este un model“, ne-a declarat Daniel Valentin Citirigă, purtătorul de cuvânt al Universității „Ovidius” din Constanța.

Andreea Pavel
andreea.pavel@info-sud-est.ro