21 apr. 2013

INTERVIU CU ALEXANDRU MĂȚEL, JUCĂTORUL NAȚIONALEI, CURTAT DE MARILE CLUBURI DIN ROMÂNIA!


„Am norocul să fiu la o echipă fără probleme financiare. În sport este ușor să înlocuiești banii cu pasiunea, însă ideal este să nu simți lipsa lor!“

Alexandru Mățel a strâns patru meciuri în tricoul Naționalei României de fotbal, însă accidentările l-au scos din circuit de două ori. Prima dată în 2011, atunci când a fost diagnosticat cu ruptură de ligamente la piciorul drept, iar în 2012 a fost operat la meniscul piciorului stâng. Refăcut complet, jucătorul crescut de Farul Constanța este încrezător și speră ca evoluțiile bune de la Astra Giurgiu să îl trimită din nou în vestiarul tricolorilor.


ISE: Ai plecat de la Constanţa şi ai parcurs toate etapele: juniori, divizia C, B, A, Naţionala României, într-un timp foarte scurt. Cum ţi s-a părut trecerea de la un nivel la altul?
Alexandru Mățel: Ambiția oricărui jucător este de a evolua cât mai repede la un nivel ridicat. Toate etapele au fost foarte importante în dezvoltarea mea ca jucător profesionist și am amintiri plăcute de peste tot pe unde am jucat.

ISE:Câte meciuri ai jucat la naţională şi cum te simţi când evoluezi în faţa a zeci de mii de români, iar alte câteva milioane te urmăresc la televizor ?
A.M.: La națională am jucat patru meciuri și am încercat să dau totul ca să răsplătesc încrederea acordată.

ISE: Cum ai trecut peste accidentare? Este greu să revii după o pauză atât de lungă?
A.M.: A fost o perioadă grea, dar care m-a ajutat foarte mult să îmi dau seama cât de important este fotbalul pentru mine. Revenirea nu a fost grea pentru că îmi doream foarte mult să fiu iar în teren.

ISE: Astra este o echipă pe val în actualul campionat. Care este secretul vostru şi ce obiective aveţi pentru acest sezon?
A.M.: Eu, personal, îmi doresc să câștigăm Cupa României și să terminăm pe podium în campionat. Avem o echipă foarte bună și cu toții ne dorim un trofeu anul acesta.

ISE: Ce ţinteşti pe viitor şi ce vise mai ai de împlinit?
A.M.: În primul rând să iau un trofeu cu Astra. Dacă este să discutăm despre vise, ar fi multe de spus. Prefer, însă, să îmi fac treaba cât mai bine și rezultatele vor veni de la sine.

ISE: Ţi-ar plăcea să joci la o echipă din străinatate?
A.M.: Da. Îmi place Real Madrid.

ISE: Din punctul tău de vedere, care sunt şansele naţionalei de a se califica la mondialul din Rio?
A.M.: Jucăm acasă cu contracandidatele directe la locul doi, și alături de suporteri cred că vom obține calificarea dorită.

ISE: Ai primit oferte concrete de la alte cluburi?
A.M.: Acum sunt sub contract cu Astra, sunt mulțumit și nu cred că are sens să vorbesc de alte oferte.

ISE: În fotbalul românesc există probleme mari financiare. Ce simte un fotbalist profesionist când joacă fără să-și primească banii? Poți face performanță fără bani? Sau aceste lucruri sunt strâns legate între ele?
A.M.: Am norocul să fiu la o echipă fără probleme financiare. În sport este ușor să înlocuiești banii cu pasiunea, dar cel mai bine este să ai liniște să te poți concentra la antrenamente și să nu ai alte griji.


Cristian Andrei Leonte
cristian.leonte@info-sud-est.ro