13 feb. 2013

Fotbaliștii tulceni pot juca liniștiți! Ce i-a zis, de fapt, Curtea de Conturi primarului Hogea?


De curând, Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a intrat din nou în atenția presei naționale, din cauza unei așa-zise nereguli în actul administrativ, constatate de Curtea de Conturi, constând în finanțarea „ilegală” a echipei de fotbal FC Delta Tulcea. 

     Se pare că formularea aleasă a fost folosită de jurnaliști doar pentru a face articolele mai savuroase și, în fapt, nu vorbim despre o ilegalitate, ci despre o sugestie pe care Primăria Tulcea a primit-o din partea instituției menționate. Redăm în rândurile de mai jos declarația primarului Constantin Hogea:
„În ceea ce privește susținerea echipei de fotbal, raportul Curții de Conturi nu a notat faptul că finanțarea s-a făcut ilegal! Acest lucru a fost mediatizat greșit în presă. Curtea de Conturi invocă faptul că trebuia să alegem o altă formă de finanțare. Ei ne-au recomandat ca astfel de finanțări să fie făcute în viitor astfel: Fiecare entitate care dorește să obțină o finanțare neram-bursabilă de la o administrație locală trebuie să înmâneze Consiliului local un proiect care aprobă sau nu finanțarea. Exact așa vom face anul acesta, pentru că noi ținem cont de sugestiile Curții de Conturi. Mai mult decât atât, în momentul în care s-a votat bugetul, în planul bugetar era trecută foarte clar suma de 39 de miliarde ce urmau fi destinați echipei. Acest buget a fost votat de 15 consilieri din totalul de 21, la începutul anului 2012. Repet: Curtea de Conturi nu a declarat că am finanțat ilegal FC Delta Tulcea, ci ne-a sugerat o altă formă birocratică de finanțare”, ne-a declarat primarul Tulcei, Constantin Hogea.

Andreea Pavel