13 feb. 2013

Așa arată un părculeț de la țară care costă cât un apartament cu 3 camere în Tulcea!


România secolului XXI nu contenește să ne surprindă pe zi ce trece. Plimbându-te prin localitățile din mediul rural, în hohote un ochi îți râde, altul îți plânge. 

     Celebrele săli de sport construite lângă latrinele infecte, centre de consiliere pentru femei abuzate, instituții reabilitate în schimbul unei sume cu care s-ar putea construi de la zero trei clădiri etc. Nici zona Dobrogei nu face excepție de la aceste „reguli” nescrise în sistemul administrativ românesc.


Gâștele din curtea școlii păzesc „bijuteria“ fostei administrații 
care a costat peste 1,5 MILIARDE de lei vechi  


     Am descoperit recent, în comuna tulceană Horia, un parc extraordinar. De scump. Un petic de pământ dreptunghiular, împrejmuit cu un gard, cu bănci pe stânga și dreapta, între care erau puse coșuri de gunoi. În mijloc, niște tiribombe vopsite în culorile drapelului. Noroaiele aproape că înghițeau comuna, dar totul e în regulă, oamenii se puteau refugia în parc. În stânga superbului loc de promenadă și relaxare, un cârd de gâște zgribulite se plimbă prin curtea școlii, mândrindu-se cu noul spațiu primit moștenire de la fosta administrație. De ce prezint atât în detaliu această imagine dintr-o comună banală? Pentru că o bancă a costat câteva sute de milioane de lei vechi, iar parcul peste un miliard și jumătate... Știu, îmi veți spune că în România e ceva la fel de banal.

Andreea Pavel