15 nov. 2012

Se mai joacă fotbal în comuna lui Gică Hagi?


     Fotbaliştii de la Voinţa Săcele sunt norocoşi. Puţine sunt comunele constănţene care dispun de condiţiile echipei de fotbal din localitatea unde s-a născut marele jucător Gheorghe Hagi. Deşi „Maradona din Carpaţi“ (cum era numit Hagi în perioada lui de glorie) nu prea a făcut nimic pentru sportul din Săcele, administraţia locală a reuşit să le ofere tinerilor din comună condiţii moderne pentru a putea să îşi desfăşoare activităţile sportive.
     În anul 2010 a fost refăcut stadionul de fotbal. Acum acesta dispune de un gazon impecabil, o mică tribună şi vestiare în care tinerii de la Voinţa se pot echipa. Să nu mai vorbim că antrenamentele se desfăşoară pe o suprafaţă sintetică, un teren construit tot de administraţia locală, fotbaliştii din Săcele antrenându-se de obicei pe nocturnă.
     Echipamentele sunt achiziţionate din banii primăriei, dar şi din sponsorizări. În deplasări, primarul Ion Oprea, pasionat de sportul rege, asigură mesele băieţilor şi toate cheltuielile unui meci disputat pe teren străin. „Am reuşit să asigurăm condiţiile necesare pentru ca băieţii noştri să vină cu plăcere la stadion şi să se îndrepte către sport şi mişcare. Miza este una simplă: Tinerii din Săcele trebuie să aibă activităţi cât mai diverse, fotbalul dându-le posibilitatea de a se întâlni în weekend la stadion şi de a face mişcare. Sper ca toţi locuitorii să se bucure de un eveniment sportiv la sfârşitul săptămânii, iar lumea să vină la stadion pentru a suţine echipa de fotbal. Dispunem de un gazon impecabil, de o tribună mică şi de condiţii bune de pregătire. Cred că suntem printre puţinii din judeţ care se pot lăuda cu aşa ceva.“, ne-a declarat Ion Oprea, primarul comunei Săcele.
Echipa de fotbal Voinţa Săcele activează în Campionatul Judeţean de fotbal Constanţa, seria Nord. Este una din echipele fruntaşe ale acestei serii.

Cristian Andrei LEONTE
sursa foto: www.internationalshirts.blogspot.ro