15 nov. 2012

PALAZU, CARTIERUL CONSTANŢEI ÎNGROPAT ÎN NOROAIE


     O mare problemă a cartierului Palazu o reprezintă starea jalnică a străzilor. Deşi un subiect atins mereu în campaniile electorale, se pare că asfaltarea străzilor pentru locuitorii acestui cartier rămâne un vis. Locuitorii din Palazu trăiesc o adevărată aventură când stropii de ploaie îşi fac apariţia. Străzile devin necirculabile, maşinile sunt blocate, iar mormanele de noroaie apar semeţe la fiecare pas.

Drumurile de pământ, un coşmar pe timp de ploaie


     Aceasta este imaginea unui cartier constănţean la sfârşitul lui 2012. Oamenii sunt disperaţi, sătui de promisiuni şi nerăbdători ca cineva să rezolve această problemă.Deşi este considerat un cartier cochet de la periferia oraşului Constanţa, unde oamenii îşi construiesc case pentru a scăpa de nebunia urbei, se pare că acest cartier moşteneşte o trăsătură a uliţelor rurale: noroiul.
     Aşteptăm cu interes mesajele candidaţilor la parlamentare din timpul campaniilor, pentru a vedea cine îi mai linişteşte pe cei din Palazu, promiţându-le străzi ca-n palmă.
Dacă nu se vor ţine de cuvânt nici de această dată, atunci nu ne rămâne deât să aşteptăm următoarea campanie pentru alegerea primarilor, din... 2016.

Cristian Andrei LEONTE