15 nov. 2012

O FEMEIE A REUŞIT IMPOSIBILUL ŞI I-A UNIT: PEDELIŞTI CONVINŞI ŞI USELIŞTI ÎNFOCAŢI, PE ACEEAŞI SCENĂ, ÎN PLINĂ CAMPANIE ELECTORALĂ!


     Se pare că Ancuţa Belu, primarul comunei constănţene Mihail Kogălniceanu (PNL), a reuşit să facă ceea ce mulţi nu ar fi crezut că este posibil vreodată: să adune, la evenimentul care a marcat prima ediţie a Zilei Comunei, candidaţi la parlamentare din partea PP-DD (Dumitru Bocai, fostul primar al oraşului Ovidiu), PDL şi USL. Culmea, pe scenă, alături de ministrul Culturii (Puiu Haşotti, PNL), deputatul Mihai Lupu, candidatul la parlamentare Victor Manea, primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan (toţi, membri PNL) şi alţi uselişti înfocaţi, au mai urcat, la invitaţia Ancuţei Belu, şi primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, şi primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, ambii pedelişti convinşi. Iată, deci, că se poate!
     În ultimele luni vedem tot mai des că scena politică nu e suficient de mare pentru toţi, dar iată că scena de la Mihail Kogălniceanu a fost mai mult decât încăpătoare pentru domnii din politica locală, chiar şi în ciuda faptului că pe Nicolae Anghel, candidat PDL la parlamentare, îl despărţeau doar câţiva metri de rivalii săi de la USL, iar toţi se aflau în plină campanie electorală. Nu s-a rupt nici scena sub ei, nu s-au luat nici la bătaie, nu s-au „înţepat” în discursuri, ba dimpotrivă, atmosfera a fost una cât se poate de elegantă şi relaxată. Pentru moment am avut senzaţia că fie toţi vin din acelaşi partid, fie sunt în alt film, fie până şi ei s-au scârbit de hidoasa viaţă politică. Cum a fost posibil aşa ceva? Avem trei variante:
     1. Vremurile grele îi unesc până şi pe politicieni;
     2. Poate am fost martorii unor mici „flirturi” care vor sta la baza unei noi „poveşti de amor” între PDL şi PNL;
     3. Femeia face minuni!
Voi ce credeţi?

Ministrul Culturii şi glumele cu Andreea Bălan

    Deşi pedeliştii şi useliştii au împărţit aceeaşi scenă, atmosfera a fost una relaxată şi caldă. 
Tocmai de aceea glumele nu au lipsit. Prezent la eveniment, Puiu Haşotti, Ministrul Culturii, le-a demonstrat tuturor că ceea ce nu îşi pierde nici în perioade de criză politică ori economică este simţul umorului. Acesta a amintit localnicilor de o rimă celebră din timpul campaniei electorale pentru alegerea primarilor, care circula prin Mihail Kogălniceanu: „Foaie verde şi-o altiţă/ Alegem o primăriţă”. Acesta le-a transmis localnicilor că la fel cum atunci au făcut alegerea corectă, la fel îi sfătuieşte să facă şi acum: „Aveţi de ales între USL şi tăierea salariilor şi a pensiilor”. Apoi, 
Ministrul Culturii a mai făcut 2-3 glumiţe pe seama versurilor blondei, „Moşule, ce tânăr eşti”, după care a trecut la lucruri serioase şi le-a vorbit oamenilor despre alegeri, despre realizările Primăriei Mihail Kogălniceanu şi despre importanţa relaţiei primar-parlamentar. Ancuţa Belu i-a înmânat acestuia o diplomă de onoare, pentru contribuţia la sprijinirea şi dezvoltarea culturii româneşti şi i-a mulţumit pentru cuvintele frumoase.

Prima oară când îşi sărbătoresc ziua!

     Pe 10 noiembrie, sute de localnici din comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu au petrecut până pe înserat la prima ediţie a Zilei Comunei. Edilul Ancuţa Belu a reuşit astfel să pună piatra de temelie la sărbătoarea ce nu trebuie să lipsească din nici o localitate şi care, cu siguranţă, va deveni o tradiţie. Plină de emoţii, aceasta a strălucit într-un elegant deux-pieces albastru şi a trecut cu brio de evenimentul care a marcat instituirea sărbătorii comunei. Parlamentarii arondaţi colegiului din care face parte şi comuna Mihail Kogălniceanu au zis „sărut mâna” că festivitatea a fost organizată în a doua zi a campaniei electorale pentru că astfel au avut ocazia să se adreseze direct electoratului, într-o atmosferă degajată şi plăcută. 

Cum să faci ditamai petrecerea cu doar 12.000 de lei?

     Doar 12.000 de lei au scos consilierii din bugetul primăriei pentru petrecerea de la Ziua Comunei Mihail Kogălniceanu. Cu suma asta nu reuşeşti să faci mai nimic, poate doar să plăteşti prestaţia Andreei Bălan. Cum a fost posibil totuşi ca primăria să asigure 10.000 de mici gratis pentru localnici, bere, sucuri şi concerte inedite? Simplu: din sponsorizări. Primarul Ancuţa Belu a reuşit să convingă câţiva investitori locali să o sprijine în organizarea unei petreceri pentru locuitorii 
comunei. Suma totală? Mare, dar de ajuns pentru a asigura cheltuielile. Şi uite aşa, primăria a plătit modica sumă de 12.000 de lei, Andreea Bălan, Irina Loghin, Laurenţiu Duţă, Mihai Trăistariu şi Carmen Şerban au făcut show, peste 2000 de oameni au mâncat şi au băut gratis, iar artificiile au încununat o premieră de succes în localitatea Mihail Kogălniceanu.

Andreea Bălan: „În localitatea asta conduce găina! Bărbaţii la cratiţă!”

     Probabil că femeile din Mihail Kogălniceanu au plecat de la concertul susţinut de Andreea Bălan mai convinse de faptul că ar trebui să urmeze sfatul artistei, care i-a trimis pe bărbaţi la cratiţă: „În localitatea asta conduce găina, nu cocoşul! Să fie clar, noi suntem la putere aici. Bărbaţi, voi? Voi, ce sunteţi, mămăligi? Nu... voi la cratiţă!”, a glumit artista pe seama faptului că o localitate atât de complexă şi în plină dezvoltare este condusă de o femeie, care şi-a învins contracandidatul bărbat, la alegerile din iunie 2012.

Andreea PAVEL