14 nov. 2012

DESERT à la Zoe: Prăjitură cu morcovi


Ingrediente: 100 gr. nuci tăiate, 340 gr. morcovi daţi la răzătoarea mică, 260 gr. făină, o linguriţă bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriţă praf de copt, 1/2 linguriţă sare, 4 ouă, 300 gr.zahăr, 2 linguriţe vanilie, 240 ml. ulei de floarea soarelui

Crema: 55 gr. unt la temperatura camerei, 225gr. mascarpone la temperatura camerei, 230 gr. zahăr pudră cernută, o linguriţă vanilie, o linguriţă coajă de lămâie

Mod de preparare
Amestecăm făina cu bicarbonatul de sodiu şi praful de copt. Mixăm ouăle cu sarea (1 minut). Adăugăm treptat zahărul  şi mixăm până se albeşte compoziţia şi se îngroaşă (cam 7 minute) după care punem vanilia şi uleiul amestecând uşor. Punem amestecul de făină,morcovii şi nucile (amestecăm după fiecare ingredient cu o spatulă). Coacem în tava mare de aragaz în care am pus hârtie de copt). Când s-a răcit o tăiem la mijloc (pe verticală) pentru a obţine două foi egale.
Pentru cremă amestecăm untul cu mascarpone şi apoi adăugăm zahărul în mai multe etape. Când crema devine pufoasă adăugăm vanilia şi coaja de lămâie.
Montăm prăjitura punând peste o parte de blat jumătate din cremă apoi cealaltă jumătate de blat şi cealaltă cremă.Decorăm cu fistic tăiat mărunt sau după cum doriţi.
Serviţi prăjitura după câteva ore! Poftă bună!

1 comments:

Am făcut prăjitura,este excelentă!