23 sept. 2012

Mesajele primarilor din Tulcea şi Sarichioi la întâlnirea cu delegaţia academicienilor ruşiVitali Cristian Finoghen, primarul comunei Sarichioi


„O astfel de delegaţie academică prestigioasă din Federaţia Rusă, prima de acest fel în localitatea noastră nu face decât să ne bucure şi să ne onoreze în egală măsură. Suntem fericiţi, de asemenea, că am avut oportunitatea să îi primim în noul sediu al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din comuna noastră. Comunitatea noastră este o mare familie, unită şi ospitalieră, în mijlocul căreia sper că delegaţia s-a bucurat de frumoasele noastre obiceiuri. Îi vom aştepta cu braţele deschise ori de câte ori vor avea plăcerea să ne viziteze, acest lucru fiind valabil pentru orice reprezentant al Federeţiei Ruse, dar şi, în general, pentru simpli turişti“.

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea


„Sunt onorat şi bucuros în acelaşi timp de vizita delegaţiei româno-ruse. Această întâlnire a fost o ocazie potrivită pentru un schimb inedit de impresii şi experienţă şi, de ce nu, primul pas în legarea unei frumoase prietenii. Tulcenii sunt oameni calzi şi gospodari care îi vor aştepta întotdeauna cu braţele deschise şi cu zâmbetul pe buze, şi care vor trata minorităţile etnice cu respectul cuvenit”.